Rond Erato: De Zaterdagen van de Bib

Intussen klinkt ‘Rond Erato’ jullie waarschijnlijk niet meer onbekend in de oren. Voor wie het nog niet kent: ‘Rond Erato’ is een programma voor volwassenen waarmee de bib wil inzetten op ontmoeting en beleving in 2018.

Erato is het grote kunstwerk waar je niet naast kan kijken wanneer je de bib binnen komt. Erato is de muze van het lied en de lyriek. Niet toevallig staat de muziekcollectie van de bib vlakbij.  Erato verblijft al sinds 1994 in de bib en werd gemaakt door kunstenaar Michel Janssens.

‘Rond Erato’ verzamelen we elke laatste zaterdag van de maand voor een gratis activiteit waar we de collectie en onze bezoekers met mekaar willen verbinden.

Lees hier het programma voor de Zaterdagen van de Bib. Je hoeft niet in te schrijven en deze activiteiten zijn gratis. Kom gewoon langs!

Rond Erato - De Zaterdagen van de Bib

Start to bullet journal

Zaterdag 29 september
11 uur
Bullet journaling is de laatste nieuwe trend en daar spelen we als bib graag op in. Hou jij ook té veel lijstjes op té veel verschillende plaatsen bij en heb je nood aan orde? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Bullet journaling is niet alleen handig, het is ook nog eens superhip! Stephanie van Made by Miss Pixie helpt je graag op weg om een leuke bullet journal bij te houden. Met haar tips & tricks word je in no-time een pro in bullet journaling. Plannen maken zal voor jou geen geheimen meer hebben. Haal je creatieve ik naar boven en kom samen met ons de knepen van het vak leren. Voor deze workshop hoef je zelf niets mee te nemen, Miss Pixie zorgt voor al het nodige materiaal.

Fotograferen met je smartphone doe je zo

Zaterdag 27 oktober
11 uur
Heb je een smartphone? Wil je hier graag wat beter mee leren fotograferen ? De bib helpt je graag verder! Stadsfotograaf Niels Hemmeryckx leert je de kneepjes van de smartphonefotografie. Het is geen cursus, maar een gezellig en leerrijk moment. Samen met anderen wissel je ervaringen uit en leer je je toestel beter kennen. Vele tips en tricks helpen je op de goede weg. We trekken samen rond in de bib en gaan met de praktijk aan de slag. Ben je zelf ervaren met een smartphone en wil je je kennis delen? Ook dan ben je van harte welkom! Het enige wat je moet meenemen, is je smartphone. Voor de rest heb je niet anders nodig. Heb je geen smartphone, maar wil je toch langskomen? Dat kan ook. Iedereen is meer dan welkom.

Help, mijn kind leert lezen

Zaterdag 24 november
11 uur
Van 17 tot 25 november is het weer tijd voor de Voorleesweek. We maken van deze week gretig gebruik om ouders en leerkrachten een handje toe te steken als het gaat om kinderen en leren lezen. Daarom nodigen we deze zaterdag een aantal echte kenners uit die ouders en leerkrachten graag op weg helpen. Logopediste Mieke Wybo zal er zijn om al je vragen te beantwoorden en ex-leerkracht Erica Breynaert leert je op een nieuwe en leuke manier omgaan met kinderen die leren lezen. Inge Umans komt ons onder andere vertellen wat het belang is van blijven voorlezen. Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind graag leest? Welke boeken en verhalen zijn echte aanraders? Dat kom je die dag allemaal te weten. Kom dus zeker langs!

Bake Off Ninove

Zaterdag 15 december
11 uur
Bijna Kerstmis, dat wil maar één dingen zeggen: gezelligheid troef en lekker eten. De laatste Zaterdag van de Bib van 2018 wordt dan ook een speciale editie. Het concept? Denk aan een soort van wedstrijd in cake en taart bakken. Wij bezorgen op voorhand een recept van een kerststronk en - taart als leidraad, jij doet de rest. Het recept volgen hoeft niet, je bent volledig vrij. Enige regel: het moet een kerststronk of – taart zijn en het bakken doe je thuis. Op het einde van de rit kiest de professionele jury een winnaar uit. Wij zijn alvast benieuwd! Als bezoeker én proever ben je uiteraard ook meer dan welkom. Laat al dat lekkers maar komen!

Wil je meedoen aan de bakwedstrijd? Schrijf je dan in via bib@ninove.be. Om langs te komen, hoef je je niet in te schrijven.


Contact informatie