Renovatie Denderbrug Koning Boudewijnlaan (N28)

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 18 maart met de volledige renovatie van de Denderbrug aan de Koning Boudewijnlaan (N28). De bovenkant en de onderkant van de brug worden aangepakt. Alle verkeer rijdt vanaf dan over één rijstrook in elke richting. Fietsers worden omgeleid. Weggebruikers houden best rekening met vertragingen tijdens de spitsuren. De werken starten op 18 maart en duren tot eind november 2019. 

Wat houden de werken in?

Op maandag 18 maart begint de aannemer met de volledige sanering van de brug aan de Koning Boudewijnlaan (N28). Aan de bovenkant van de Denderbrug komt er nieuwe asfalt en een nieuwe waterdichting. Ook de brugdekvoegen, de brugranden en de brugleuningen worden vernieuwd. Langs de onderzijde van de brug wordt het beton hersteld en brengt de aannemer een beschermende coating aan. De werken lopen tot eind november 2019.  

Hoe rijdt het verkeer? 

De werken gebeuren in twee fasen om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Tot  de zomer werkt de aannemer aan het wegdek rijrichting Aalst. Na de zomer starten de werken rijrichting Meerbeke. 

Het verkeer wordt via een doorsteek in de middenberm op 1 tegenovergesteld rijvak gezet. Tijdens de volledige duur van de werken rijdt het verkeer in beide richtingen dus over één rijstrook in beide richtingen. Voor de veiligheid rijdt het fietsverkeer via de Fabriekstraat, Désiré De Bodtkaai, Oude Kaai, Mallaardstraat en Nederwijk.

Alle info over de werken lees je via www.wegenwerken.be/Ninove.

Met de fiets?

Tijdens de renovatiewerken wordt het fietsverkeer vanaf het kruispunt Brusselsesteenweg/Koning Boudewijnlaan en Nederwijk in beide rijrichtingen omgeleid via Meerbekeweg - Fabriekstraat - Désiré De Bodtkaai - Oude Kaai - Mallaardstraat - Nederwijk.

 

update 03.07.2019
Fase 1 beëindigd op 05.07.2019

Fase 1 van de werken zal beëindigd zijn op vrijdag 05.07.2019.

In de nacht van vrijdag 5 juli (20 uur) op zaterdag 6 juli (5 uur) zullen de actuele werfsignalisatie en bijhorende tijdelijke markeringen uit dienst genomen worden. De doorsteken in de middenberm zullen dicht gezet worden met betonnen veiligheidsstootbanden. Bij deze werkzaamheden zal tussen beide doorsteken alle verkeer in beide richtingen op de pechstrook worden gezet.

Tijdens deze nacht zal ook de fuik (en de bijhorende markeringen) ter hoogte van het kruispunt N28-Nederwijk uit dienst worden gesteld. Tijdens deze werken zullen op deze locatie alle verkeersbewegingen (1 rechtdoor, 1 linksaf en 1 rechtsaf) mogelijk blijven.

Vanaf zaterdag 6 juli (5 uur) tot maandag 5 augustus (start fase 2 der werken) zal er op de N28 ter hoogte van de Denderbrug terug verkeer op 2x2 rijvakken mogelijk zijn.

Start fast 2 op maandag 5 augustus 2019

Fase 2 van de werken gaat van start op maandag 5 augustus 2019. Vanaf dan is er een afsluiting in de rijrichting van Meerbeke en zal het verkeer via een doorsteek in de middenberm op 1 rijvak gebracht worden.
De signalisatie hiervoor wordt geplaatst in de nacht van zondag 4 augustus (20 uur) op maandag 5 augustus (5 uur).


Contact informatie