Tien jaar parkconcerten

18
jun
2019

De parkconcerten vieren hun tiende editie! Een feestjaar dus, met zes in plaats van vier festivalavonden. Op de affiche staan onder meer Bram en Lennert, Les Truttes, Jelle Cleymans, Sam Goris en Guy Swinnen. “Het is de beste én duurste affiche van de voorbije tien jaar”, zeggen organisatoren Benjamin Adam en Kim Barbé van MASPOE.

“Bij mooi weer en een grote naam verwelkomen we gemiddeld 3 à 4.000 toeschouwers in het stadspark.” Aan het woord is Benjamin Adam. Samen met enkele vrienden richtte hij tien jaar terug MASPOE op. In 2009 organiseerden ze de parkconcerten en een atletiekmeeting. Vandaag zetten ze jaarlijks hun naam onder een 40-tal events. “Het is allemaal heel erg snel gegaan”, vertelt Kim Barbé. “De laatste jaren is er ‘s zomers heel wat te doen in Ninove, denk maar aan De Donderdagen. Maar tien jaar terug was dat veel minder het geval, en wij wilden wat leven in de brouwerij brengen. De eerste keer was spannend, want je weet niet waaraan je te verwachten, maar we hebben meteen een vliegende start genomen. Van bij het eerste concert hadden we veel volk en de sfeer was heel tof.”

Inzicht en geluk

De voorbije jaren zijn al heel wat kleine en grote namen de revue gepasseerd. “We proberen zowel lokale artiesten als grotere namen op het podium te krijgen. Al is dat laatste niet altijd makkelijk, omdat we een gratis festival zijn. We leven bij de gratie van de sponsors en de drankinkomsten. Maar we kunnen elk jaar toch een mooie affiche voorstellen, denken we’’, gaat Benjamin verder. “Soms komt daar wel wat inzicht en geluk bij kijken. Niels Destadsbader hadden we bijvoorbeeld geboekt voor zijn grote doorbraak. Vandaag is hij voor ons onbetaalbaar geworden.”

Genres

Maar hoe bepaal je zo’n affiche? En voor welke genres kies je? “We proberen elk jaar een goede mix te brengen, zodat iedereen zich aangesproken voelt. En we bundelen de genres ook wat per avond. Zo hebben we onder meer een rockavond, een schlageravond en een avond met lokale helden.” En ze zijn er klaar voor, bij MASPOE. Het enige wat ze niet in de hand hebben, dat is het weer. “Het weer is een belangrijke factor, die ook financieel een grote rol speelt”, zegt Kim. “Mooi weer of regen vormt echt een groot verschil. Maar daar mogen we niet te veel bij stilstaan, natuurlijk, anders begin je er niet aan. (lacht) Maar we doen het nogal altijd heel graag. Het klinkt misschien wat melig, maar het geeft ons oprecht een goed gevoel als we mensen zien genieten op onze parkconcerten.”

Wist je dat ...

  • ... MASPOE voor elk parkconcert een beroep doet op één of meerdere Ninoofse verenigingen? Ze helpen onder meer bij de op- en afbouw.
  • ... het podium, de nadarhekkens, de banken ... geleverd en geplaatst worden door de technische dienst van de stad?
  • ... je dit jaar tussen de optredens een deejay aan het werk kan horen?
  • ... op Facebook aan de volgers werd gevraagd wat hun favorieten waren van de voorbije jaren? Op kop: Bram en Lennert en Les Truttes.

Data en programma op www.maspoe.be.


Activiteiten zoeken