Trage Wegen Outer

Hoe ver staat het project Trage Wegen in Outer?

logo wandellus OuterDe evaluatiekaarten van Outer werden tijdens verschillende infoavonden in 2015 voorgesteld aan de inwoners. Tijdens die infoavonden kwamen de aanwezigen te weten hoe ze in de weken nadien hun mening konden geven over elke weg (moet een bepaalde weg opnieuw open, moet er iets veranderen aan de bedding van een weg...?) en hoe het tragewegenproject verder zal verlopen.

Op basis van de samenvatting van de evaluatiebundels ging de stad tijdens evaluatievergaderingen in juni en oktober op zoek naar compromissen voor elke weg. Het resultaat is een adviesnota en een wenselijkheidskaart voor elke deelgemeente. Deze wenselijkheidkaart werd goedgekeurd door de gemeenteraad. 

Tijdens een infovergadering op 26 maart 2018 werd de wandellus voor Outer voorgesteld. 

Wandelen van abdij tot steenbakkerij

Op zaterdag 7 juli 2018 werd de Outerse wandellus officieel ingewandeld.

De wandellus begint officieel aan de abdijparking in Ninove (achter de Abdijkerk) maar kan op verschillende punten gestart worden.

De totale lengte van de lus is 10 km. Is dit net iets te ver, dan kan je de wandellus opsplitsen. Zoals je ziet op de kaart hieronder heb je twee lussen. De bovenste is zo'n 3,5 km lang en de onderste 5,3 km. De onderste lus is toegankelijk met een kinderwagen, het bovenste gedeelte vraagt iets meer behendigheid. 

Bekijk het parcours van de trage wegen-wandeling.


Contact informatie