Openluchtfilms 2019

OpenluchtfilmsKomt de openluchtfilm naar jouw buurt ?

Eind augustus 2019 trekt de dienst cultuur en evenementen voor de zevende keer met een openluchtcinema vol ‘Vlaamse Filmkens’ door de wijken van Ninove. Voor elke film gaan ze op zoek naar een bijzondere locatie die past bij het thema, de sfeer of het decor van de film.

Op elke locatie zoeken ze een plaatselijke partner die met de stad wil samenwerken. De stad staat in voor alle logistieke en technische kosten (projectiemateriaal, filmscherm, tafels, stoelen, tent, elektriciteitsaansluiting,…), betaalt de vertonings- en auteursrechten van de film en zorgt voor promotiemateriaal. De plaatselijke partner zorgt voor een drankstand en eventuele andere stands en mobiliseert de mensen van het dorp of de wijk. Op die manier wordt de openluchtcinema niet alleen een cultureel evenement, maar ook een beetje een dorps- of wijkfeest.

Praktisch
Zin om partner-in-openluchtfilms te worden in 2020? Stel dan je vereniging, wijk- of buurtcomité kandidaat om een openluchtfilm naar je wijk of je buurt te halen. Stuur een mail naar cultuur@ninove.be. Daarin vertel je waarom je wil samenwerken en op welke plek je de film wil tonen.

Programma 2019

16 augustus

Wat? De Collega’s 2.0

De Collega’s (losjes gebaseerd op die van de gelijknamige televisieserie uit de jaren 1980) krijgen een nieuw diensthoofd. Extreem gemotiveerd en gewapend met een fout Amerikaans handboek wil Alexander een frisse wind door de slabakkende groep laten waaien. Maar hij stoot op onverschilligheid en verzet. Op een teambuildingweekend blijkt dat er meer op het spel staat dan eerst gedacht…

Komedie van Jan Verheyen met Steve Geerts, Eva van der Gucht, Mathias Vergels en Ben Segers.

Waar? Station van Okegem, Jan Ockeghemstraat

Wanneer? 16 augustus, 21 uur

Info: dienst cultuur, 054 31 32 87, cultuur@ninove.be

 

 

17 augustus

Wat? Vlaams Filmke ‘à la carte’: Coureur

Voor de film van 17 augustus kon je zelf kiezen welke recente Vlaamse film je wou zien: Girl, de fel besproken debuutfilm van Lukas Dhont, of Coureur van Kenneth Mercken. 156 deelnemers brachten hun stem uit: ‘Coureur’ won met 88 stemmen, ‘Girl’ kon 66 mensen bekoren.

'Coureur', de debuutfilm van Kenneth Mercken,is het verhaal van de jonge Felix, die coureur wil worden, net als zijn vader. Die vader ziet in zijn zoon een kans om zijn eigen mislukte dromen waar te maken. Als nationaal beloftekampioen trekt Felix naar Italië, het beloofde land van het jeugdwielrennen. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Een film van Kenneth Mercken met Niels Willaerts, Koen De Graeve en Karlijn Sileghem.

Waar? Zwarte Flesch, Schuitstraat, Pollare

Wanneer? 17 augustus, 21 uur

Info: dienst cultuur, 054 31 32 87, cultuur@ninove.be

 

affiche coureur

 

23 augustus

Wat? Niet schieten

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. Zijn grootouders vangen David op en proberen hun kleinzoon, ondanks het grote verdriet en vele onbeantwoorde vragen, een toekomst te bieden.

Een film van Stijn Coninx met Jan Decleir, Viviane de Muynck, Mo Bakker en Kes Bakker.

Waar? Zorgcentrum Wilgendries, Sint-Marcellusstraat 12, Voorde

Wanneer? 23 augustus, 21 uur

Info: dienst cultuur, 054 31 32 87, cultuur@ninove.be

 

 

24 augustus

Wat? Vlaams Filmke ‘retro’: De helaasheid der dingen

Wat is de schoonste Vlaamse Film van de voorbije 30 jaar? Ook hier kon de Ninovieter kiezen, ditmaal uit een lijst van tien Vlaamse filmklassiekers. 115 mensen brachten hun stem uit. Het werd een spannende strijd tussen 'De helaasheid der dingen' en 'Hector'. Felix Van Groeningen won uiteindelijk met drie stemmen voorsprong van Stijn Conincx.

De helaasheid der dingen is een zwarte komedie van Felix Van Groeningen, met Valentijn Haenens, Kenneth Vanbaeden en Koen de Graeve. De jonge Gunther Strobbe groeit op in een marginale familie die leeft volgens het motto 'God schiep de dag en wij nietsnutten slepen er ons doorheen'. Aan die routine van alcohol, rokkenjagen en nietsdoen komt plots een eind als Gunther door een sociaal werkster van zijn familie wordt gescheiden en in een internaat wordt geplaatst. Vijftien jaar later dreigt Gunther vader te worden van een ongewenst kind. Gaat hij hetzelfde lot als zijn vader tegemoet? Of kan hij wel ontsnappen aan de helaasheid der dingen? 

Onze ‘Tien om te zien’ bestond uit: Crazy Love (Dominique Deruddere, 1987) * Hector (Stijn Coninx, 1987) * Blueberry Hill (Robbe De Hert, 1989) * Manneken Pis (Frank Van Passel, 1995) * Iedereen beroemd (Dominique Deruddere, 2000) * Pauline & Paulette (Lieven Debrauwer, 2001) * Loft (Erik Van Looy, 2008), * De helaasheid der dingen (Felix Van Groeningen, 2009) * Rundskop (Michaël R. Roskam, 2011) * Marina (Stijn Coninx, 2013)

Waar? Kerk van de Lebeke, Outer

Wanneer? 24 augustus, 21 uur

Info: dienst cultuur, 054 31 32 87, cultuur@ninove.be

 

affiche De helaasheid der dingen

 

Contact informatie