Openluchtfilms

Komt de openluchtfilm naar jouw buurt ?

Eind augustus 2018 trekt de dienst cultuur en evenementen voor de zesde keer met een openluchtcinema vol ‘Vlaamse Filmkens’ door de wijken van Ninove. Voor elke film gaan ze op zoek naar een bijzondere locatie die past bij het thema, de sfeer of het decor van de film.

Op elke locatie zoeken ze een plaatselijke partner die met de stad wil samenwerken. De stad staat in voor alle logistieke en technische kosten (projectiemateriaal, filmscherm, tafels, stoelen, tent, elektriciteitsaansluiting,…), betaalt de vertonings- en auteursrechten van de film en zorgt voor promotiemateriaal. De plaatselijke partner zorgt voor een drankstand en eventuele andere stands en mobiliseert de mensen van het dorp of de wijk. Op die manier wordt de openluchtcinema niet alleen een cultureel evenement, maar ook een beetje een dorps- of wijkfeest.

Praktisch
Zin om partner-in-openluchtfilms te worden in 2019? Stel dan je vereniging, wijk- of buurtcomité kandidaat om een openluchtfilm naar je wijk of je buurt te halen. Stuur een mail naar cultuur@ninove.be. Daarin vertel je waarom je wil samenwerken en op welke plek je de film wil tonen.

Programma 2018

17 augustus - Le Fidèle

Wat? Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige "Gigi" Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote “Bibi" Delhany. Maar Gigi draagt een geheim, dat hun liefde wel zeer zwaar op de proef stelt. Gigi zal moeten kiezen. En Bibi ook. Maar hoe lang kan je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is? Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos schitteren zij aan zij in dit verhaal over de maffia uit de racewereld, getekend Michaël R. Roskam.

Waar? ‘Pastorijbos’, JB Van Langenhaeckestraat, Appelterre-Eichem (i.s.m.’t Chiropaksken)

Wanneer? 17 augustus, 21.00 uur

18 augustus - Façades

Wat? Een vrouw staat op een kantelpunt in haar leven: moet ze trouw blijven aan haar dementerende man wiens avontuurtjes ze jarenlang geduld heeft? Ook hun veertigjarige dochter Alex vecht met de vraag of ze wel echt gelukkig is in haar huwelijk. Façades van het duo Kaat Beels en Nathalie Basteyns is een intrigerend drama over familie, (zelf)bedrog en de kunst van het vergeven.

Waar? MunHa (Hof ter Beke), Nederhasseltstraat, Nederhasselt (i.s.m. Ouderraad SBS ‘De Hazelaer’)

Wanneer? 18 augustus, 21.00 uur

19 augustus - Cargo

Wat? Visser Leon Broucke valt overboord in het ijskoude water van de Noordzee. Zijn drie zonen proberen het familiebedrijf van de ondergang te redden. De passie voor de visserij maar ook voor hun geliefden drijft hen echter tot wanhopige acties. Bovendien komen tal van onuitgesproken conflicten tussen de drie broers aan de oppervlakte. Een fascinerende ode aan het vissersleven van Gilles Coulier.

Waar? Plein vóór de begraafplaats, Neuringen, Denderwindeke (i.s.m. Gezinsbond)

Wanneer? 19 augustus, 21.00 uur

24 augustus - Rosie en Moussa

Wat? In haar nieuwe appartementsgebouw leert Rosie Moussa kennen. Samen gaan ze tot op het (verboden) dak. Daar belooft Moussa aan Rosie dat hij samen met haar haar papa zal opzoeken. Rosie wil niets liever dan haar vader en moeder weer bij elkaar brengen, maar zal dat ook lukken? Gebaseerd op de boeken van Michael De Cock vertelt regisseur Dorothée van den Berghe een verhaal over de groeiende vriendschap tussen twee kinderen.

Waar? ‘Vogeltjeswijk’, Ziekhuizenstraat/Kerkhofstraat, Outer (i.s.m. Gezinsbond)

Wanneer? 24 augustus, 21.00 uur

25 augustus - Verborgen Verlangen

Wat? De uitgeverij van de broers Vincent en Dennis Van Brakel zit in het slop. Tot ze twee manuscripten in handen krijgen: een literair meesterwerk van de mensenschuwe Herman Schotte en een prulwerkje van de aantrekkelijke schoenenverkoopster Louise Elsschot, De broers overtuigen de auteurs om van rol te wisselen… 'Verborgen Verlangen' is het amusante debuut van Maarten Moerkerke.

Waar? Schoenen De Proost, Halsesteenweg, Neigem (i.s.m. Schoenen De Proost)

Wanneer? 25 augustus, 21.00 uur

26 augustus - Patser

Wat? Vier vrienden op ‘t Kiel in Antwerpen dromen ervan om te leven als echte patsers. Ze stoppen hun neus in drugszaken en ontketenen een bendeoorlog van Antwerpen over Amsterdam tot in Colombia. Adil El Arbi en Bilall Fallah duiken in hun derde langspeelfilm alweer in de grootsteedse undergroundcultuur.

Waar? Stationsparking, Astridlaan, Ninove (i.s.m. buurtcomité Pamelstraat-Nederwijk)

Wanneer? 26 augustus, 21.00 uur

 

Contact informatie