Openluchtfilms 2019

Komt de openluchtfilm naar jouw buurt ?

Eind augustus 2019 trekt de dienst cultuur en evenementen voor de zevende keer met een openluchtcinema vol ‘Vlaamse Filmkens’ door de wijken van Ninove. Voor elke film gaan ze op zoek naar een bijzondere locatie die past bij het thema, de sfeer of het decor van de film.

Op elke locatie zoeken ze een plaatselijke partner die met de stad wil samenwerken. De stad staat in voor alle logistieke en technische kosten (projectiemateriaal, filmscherm, tafels, stoelen, tent, elektriciteitsaansluiting,…), betaalt de vertonings- en auteursrechten van de film en zorgt voor promotiemateriaal. De plaatselijke partner zorgt voor een drankstand en eventuele andere stands en mobiliseert de mensen van het dorp of de wijk. Op die manier wordt de openluchtcinema niet alleen een cultureel evenement, maar ook een beetje een dorps- of wijkfeest.

Praktisch
Zin om partner-in-openluchtfilms te worden in 2020? Stel dan je vereniging, wijk- of buurtcomité kandidaat om een openluchtfilm naar je wijk of je buurt te halen. Stuur een mail naar cultuur@ninove.be. Daarin vertel je waarom je wil samenwerken en op welke plek je de film wil tonen.

Programma 2019

16 augustus

Wat? De Collega’s 2.0

De Collega’s (losjes gebaseerd op die van de gelijknamige televisieserie uit de jaren 1980) krijgen een nieuw diensthoofd. Extreem gemotiveerd en gewapend met een fout Amerikaans handboek wil Alexander een frisse wind door de slabakkende groep laten waaien. Maar hij stoot op onverschilligheid en verzet. Op een teambuildingweekend blijkt dat er meer op het spel staat dan eerst gedacht…

Komedie van Jan Verheyen met Steve Geerts, Eva van der Gucht, Mathias Vergels en Ben Segers.

Waar? Station van Okegem, Jan Ockeghemstraat

Wanneer? 16 augustus, 21.00 uur

Info: dienst cultuur, 054 313287, cultuur@ninove.be

 

17 augustus

Wat? Vlaams Filmke ‘à la carte’

Vandaag kies je zelf welke recente Vlaamse film je wil zie: ‘Girl’ van Lukas Dhont of ‘Coureur’ van Kenneth Mercken.

‘Girl’, de debuutfilm van Lukas Dhont, is zondermeer de felst besproken Vlaamse film van het afgelopen jaar. De 15-jarige Lara wil het maken als ballerina. Daarvoor trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt. ‘Girl’ is een confronterend en ontroerend verhaal over de grand écart tussen de realiteit van Lara’s mannelijke biologie en vrouwelijke identiteit. Een film van Lukas Dhont met Victor Polster.

'Coureur', de debuutfilm van Kenneth Mercken,is het verhaal van de jonge Felix, die coureur wil worden, net als zijn vader. Die vader ziet in zijn zoon een kans om zijn eigen mislukte dromen waar te maken. Als nationaal beloftekampioen trekt Felix naar Italië, het beloofde land van het jeugdwielrennen. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Een film van Kenneth Mercken met Niels Willaerts, Koen De Graeve en Karlijn Sileghem.

‘Girl’ of ‘Coureur’? Stem op je favoriete film (tot 1/08/2019) .

Waar? Zwarte Flesch, Schuitstraat, Pollare

Wanneer? 17 augustus, 21.00 uur

Info: dienst cultuur, 054 313287, cultuur@ninove.be

 

23 augustus

Wat? Niet schieten

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. Zijn grootouders vangen David op en proberen hun kleinzoon, ondanks het grote verdriet en vele onbeantwoorde vragen, een toekomst te bieden.

Een film van Stijn Coninx met Jan Decleir, Viviane de Muynck, Mo Bakker en Kes Bakker.

Waar? Zorgcentrum Wilgendries, Sint-Marcellusstraat 12, Voorde

Wanneer? 23 augustus, 21.00 uur

Info: dienst cultuur, 054 313287, cultuur@ninove.be

 

24 augustus

Wat? Vlaams Filmke ‘retro’

Wat is de schoonste Vlaamse Film van de voorbije 30 jaar? Je mag hem kiezen uit onze lijst van Vlaamse filmklassiekers. De film met de meeste stemmen mag deze zomer ons eigenzinnige filmfestival afsluiten.

Onze ‘Tien om te zien’: Crazy Love (Dominique Deruddere, 1987) * Hector (Stijn Coninx, 1987) * Blueberry Hill (Robbe De Hert, 1989) * Manneken Pis (Frank Van Passel, 1995) * Iedereen beroemd (Dominique Deruddere, 2000) * Pauline & Paulette (Lieven Debrauwer, 2001) * Loft (Erik Van Looy, 2008), * De helaasheid der dingen (Felix Van Groeningen, 2009) * Rundskop (Michaël R. Roskam, 2011) * Marina (Stijn Coninx, 2013)

Stem op je favoriete film (tot 1/08/2019)

Waar? Kerk van de Lebeke, Outer

Wanneer? 24 augustus, 21.00 uur

Info: dienst cultuur, 054 313287, cultuur@ninove.be

 

Contact informatie