Openluchtfilms

Komt de openluchtfilim in jouw buurt ?

Eind augustus 2017 trekt de dienst cultuur en evenementen voor de vijfde keer met een openluchtcinema vol ‘Vlaamse Filmkens’ door de wijken van Ninove. Voor elke film gaan ze op zoek naar een bijzondere locatie die past bij het thema, de sfeer of het decor van de film.

Op elke locatie zoeken ze een plaatselijke partner die met de stad wil samenwerken. De stad staat in voor alle logistieke en technische kosten (projectiemateriaal,... filmscherm, tafels, stoelen, tent, elektriciteitsaansluiting,…), betaalt de vertonings- en auteursrechten van de film en zorgt voor promotiemateriaal. De plaatselijke partner zorgt voor een drankstand en eventuele andere stands enmobiliseert de mensen van het dorp of de wijk Op die manier wordt de openluchtcinema niet alleen een cultureel evenement, maar ook een beetje een dorps- of wijkfeest.

Praktisch
Zin om partner-in-openluchtfilms te worden in 2018? Stel dan je vereniging, wijk- of buurtcomité kandidaat om een openluchtfilm naar je wijk of je buurt te halen. Stuur een mail naar cultuur@ninove.be. Daarin vertel je waarom je wil samenwerken en op welke plek je de film wil tonen.

Programma 2017

18 augustus - De premier

Wat? De Belgische eerste minister wordt ontvoerd. Hij zal weer worden vrijgelaten op voorwaarde dat hij de persoon, die hij later die dag tijdens een exclusief gesprek zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan... de president van de Verenigde Staten. Toekomstfeit of ‘fake news’? ‘De premier’ is een thriller van Erik Van Looy (2016) met onder andere Koen De Bouw, Tine Reymer en Stijn Van Opstal

Waar? Atletiekpiste, Atletiekweg, Ninove

Wanneer? 18 augustus, 21 uur

19 augustus - Vincent

Wat? De 17-jarige Vincent is een geboren wereldverbeteraar die de groene revolutie predikt. Hij jaagt zijn familie de gordijnen in doordat hij koste wat het kost hun ecologische voetafdruk wil verkleinen. Zijn idealen brengen hem op een drastisch idee, maar zijn impulsieve Franse tante Nicole neemt hem mee op een reis door Frankrijk om hem op andere gedachten te brengen…

‘Vincent’ is een dramatische komedie van Christophe Van Rompaey (2016) met onder andere Spencer Bogaert, Barbara Sarafian en Geert Van Rampelberg.

Waar? Fonteintjesmolen (watermolen), Stenebrug, Meerbeke

Wanneer? 19 augustus, 21 uur

 20 augustus - Le Ciel Flamand

Wat? Monique baat samen met haar dochter Sylvie het baanbordeel ‘Le Ciel Flamand’ uit. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar wordt ten allen tijde de toegang ertoe ontzegd. Wanneer Sylvie en Monique aan het werk zijn, ontfermt ‘nonkel’ Dirk zich over Eline. Tot een dramatische gebeurtenis alle zekerheden in hun leven op de helling en de familiale banden onder druk zet. ‘Le Ciel flamand’ is een drama van Peter Monsaert (2016) met onder andere Sara Vertongen, Esra Vandenbussche en Wim Willaert.

Waar? Speeltuin in de Plekkersstraat, Aspelare

Wanneer? 20 augustus, 21 uur

25 augustus- My first highway

Wat? Tijdens de jaarlijkse vakantie met zijn ouders op een camping in Spanje wordt de zestienjarige Benjamin verliefd op een Vlaams meisje dat er samen met haar moeder een supermarkt uitbaat. Ze is mooi en intrigerend. En ze sleurt hem mee in een avontuur dat een gevaarlijke wending neemt en voor de rest van zijn leven in zijn geheugen gegrift zal staan. ‘My first highway’ is een drama van Kevin Meul (2017) met onder andere Aäron Roggeman, Romy Louise Lauwers, Mathias Sercu en Natali Broods.

Waar? Elisa Van Caulaertstraat, Ninove 

Wanneer? Vrijdag 25 augustus, 21 uur

26 augustus- Allemaal familie

Wat? Bob en Greta De Jaegher zijn veertig jaar gelukkig getrouwd en kunnen terugkijken op een rijk gevuld leven. Hun twee zonen Steve en Carl boeren goed; Steve's vrouw schreef net een bestseller over gelukkig zijn en wil samen met haar man aan kinderen beginnen. Maar op het feest voor hun veertigste huwelijksverjaardag kondigen Bob en Greta hun nieuwe plannen aan… Wat een gezellige familiebijeenkomst moest worden, draait helemaal anders uit. ‘Allemaal familie’ is een romantische komedie van Dries Vos (2017) met onder andere Nathalie Meskens, Steve Geerts en Bill Barberis.

Waar? Speelplein Wenteka, Bokkendries, Denderwindeke  

Wanneer? Zaterdag 26 augustus, 21 uur

27 augustus - Dode hoek

Wat? Jan Verbeeck, een compromisloze commissaris van de Antwerpse drugsbrigade, is als 'Mr Zero Tolerance' ongemeen populair en berucht bij de bevolking en in de media. Het land staat dan ook in rep en roer wanneer hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij de extreemrechtse partij VPV. Op zijn laatste dag als politieman zet een inval in een drugslabo een reeks fatale gebeurtenissen in gang. ‘Dode hoek’ is een thriller van Nabil Ben Yadir (2017) met onder andere Peter Van den Begin, Jan Decleir en Ruth Becquaert.

Waar? Terrein ‘De Amusanten’, Fonteinstraat, Okegem   

Wanneer? Zondag 27 augustus, 21 uur


Contact informatie