O'Lys Blanc verovert Ninoofse start-up

De voorbije coronaperiode heeft ons flink op de proef gesteld, maar bij sommigen zorgde het net voor dat nodige duwtje in de rug. Dat was ook zo bij Sandra De Cock. Ze kon de ondernemerskriebel niet meer negeren, en startte in volle coronaperiode haar eigen webshop, O’lys blanc. Nu is ze de trotse nieuwe huurster van de Ninoofse start-up aan het Oudstrijdersplein.

Sandra, hoe is O’lys blanc ontstaan?

“Ik werkte al in de onderneming van mijn man. Onze core business, het inrichten van winkels en horeca, viel door corona helemaal stil. Voor mij hét moment om na te denken over mijn eigen dromen. De goesting om zelf een zaak te starten, zat er altijd al in. En als rasechte ‘kaarsenmadam’ ben ik dol op het creëren van sfeer en warmte in huis. Mijn winkel O’Lys blanc is het liefdeskind van deze twee passies (glimlacht). Ik begon met een webshop waarop ik een breed assortiment aanbied van decoratieve shampoo- en bodywashflesjes, mooie sierkussens en plaids, of lekker geurende kaarsen.”

En nu staan we hier in jouw winkel.

“Dat klopt! Kaarsen, plaids, kussens, decoratie, … dat zijn dingen die mensen graag ruiken, zien en voelen voor ze het aankopen. Dat kan natuurlijk niet via een webshop. Zo ontstond het idee om naast de webshop ook een fysieke winkel te openen. En waar kan dat beter dan in mijn eigen stad (lacht)?! Toen we met onze makelaar op zoek gingen naar een geschikt pand vertelde hij ons dat de Ninoofse start-up aan het Oudstrijdersplein vrijkwam. Ik heb toen geen seconde getwijfeld.”

Wat maakt de start-up van de stad zo aantrekkelijk voor een beginnende ondernemer?

“Je krijgt de kans om je concept te testen en te kijken of het kan evolueren tot een succesvolle zaak. Het pand dat ze hiervoor aanbieden, bevindt zich op de ideale locatie: aan het Oudstrijdersplein, pal in het centrum van de stad. Als startende ondernemer kan je de start-up aan een zeer voordelig tarief huren. Dat maakt de drempel om te springen toch al heel wat lager.”

Hier gaat een uitgebreide aanvraag- en selectieprocedure aan vooraf. Hoe heb je dat ervaren?

“Je moet inderdaad een heleboel vragen en documenten voorbereiden. Dat toont hoe serieus de stad dit neemt. Het is de bedoeling om via de start-up vernieuwende winkelconcepten een plaats te geven in de handelskern. Het proces confronteert je tegelijkertijd met je eigen concept en doet je nadenken. Wat uiteindelijk leidt tot een beter uitgewerkt idee. Wie ook deze stap overweegt: laat je zeker niet afschrikken. Doorheen heel het proces kan je rekenen op een vlotte samenwerking met de stadsdiensten.”

Ondertussen is je winkel open. Waarom moeten we jou een bezoekje brengen?

“Met O’Lys blanc kies ik voor een uniek assortiment. Hier vind je geen producten die je bij wijze van spreken in elke andere winkel kan vinden. Ik heb ook aandacht voor Belgische producten. Mijn favoriet in het assortiment zijn bijvoorbeeld de refill kaarsen. Dit zijn zakjes met waxschilfers en wiek die door twee enthousiaste Gentenaars op de markt werden gebracht. Op deze manier kan je leuke potjes van opgebrande kaarsen hergebruiken. Uniek, authentiek en gezellig! Dit is natuurlijk maar één voorbeeldje uit het assortiment. Kom gerust zelf onze producten ontdekken. Op 13 en 14 mei pakken we uit met een hapje en een drankje. Hét ideale moment dus voor een bezoekje (lacht).”

Ons mag je alvast verwachten!


Ook interesse om de start-up te huren?

Neem contact op met onze dienst lokale economie of klik door naar de pagina over de start-upwinkel.