NinoMundo 2018

Multicultureel feest in hartje Ninove

Kruis 19 mei alvast aan in je agenda. Dan kan je opnieuw naar NinoMundo, het multiculturele festival in het harjte van Ninove. De dienst integratie zoekt Ninovieters die hun cultuur in de kijker willen zetten.

Moment van ontmoeting

NinoMundo is een moment waarop Ninovieters met een migratieachtergrond de kans krijgen om zich aan hun nieuwe stadsgenoten voor te stellen. Samen steken ze een evenement in elkaar dat aandacht schenkt aan de culturele verscheidenheid in onze stad. Voor de vijfde keer wordt het plein aan winkelcentrum Ninia omgetoverd tot een gezellige plek vol lekker eten, fijne muziek en vrolijke dans. Zo wordt NinoMundo een leuk moment om elkaar beter te leren kennen.

Culinaire markt

Op onze culinaire markt proef je van keukens van over heel de wereld. Met specialiteiten uit bijvoorbeeld Brazilië, Turkije, Indonesië, Marokko of Congo komt je als lekkerbek zeker aan je trekken. Neem gerust de tijd om aan elk kraampje een kijkje te nemen en vooral te proeven van al dat lekkers.

Wil je zelf een standje op de culinaire markt? Schrijf je in via het online formulier of kom naar de infoavond op woensdag 21 maart om 19 uur in het Oud Stadhuis (Oudstrijdersplein 6, 9400 Ninove).

Muzikaal programma (nog niet bekend)

Fairtradegemeente

Wie benieuwd is hoe hij/zij bruggen kan slaan naar het Zuiden is op NinoMundo aan het goeie adres. De verschillende Ninoofse organisaties die werken rond ontwikkelingssamenwerking zullen hun werking voorstellen.

Ook dit jaar gaat er bijzondere aandacht naar fair trade. Bij fair trade wordt gestreefd om boeren uit ontwikkelingslanden een eerlijke prijs te geven voor hun producten. Ninove wil graag een fair trade gemeente worden. Benieuwd wat een fair trade gemeente precies is en hoe jij de stad hierbij kan helpen? Kom dan langs op de stand van de GROS (gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking) op NinoMundo.

ZATERDAG 19 MEI - 13 UUR tot 20 UUR, NINIAPLEIN, CENTRUMLAAN NINOVE

 


Contact informatie

Contactpersonen