NinoMundo 2017

Multicultureel feest in hartje Ninove

ZATERDAG 3 JUNI - 13 UUR tot 20 UUR, NINIAPLEIN, CENTRUMLAAN NINOVE

Affiche NinoMundoHet Ninove van de 21ste eeuw is een multicultureel Ninove. Voor de vijfde keer wil de stad met NinoMundo uitgebreid aandacht schenken aan de culturele verscheidenheid in Ninove. Het is een leuk moment voor Ninovieters met en zonder migratieachtergrond om elkaar te leren kennen.

Moment van ontmoeting

NinoMundo is een moment waarop Ninovieters met een migratieachtergrond de kans krijgen om zich aan hun nieuwe stadsgenoten voor te stellen. Samen steken ze een evenement in elkaar dat aandacht schenkt aan de culturele verscheidenheid in onze stad. Voor de vijfde keer wordt het plein aan winkelcentrum Ninia omgetoverd tot een gezellige plek vol lekker eten, fijne muziek en vrolijke dans. Zo wordt NinoMundo een leuk moment om elkaar beter te leren kennen.

Culinaire markt

Op onze culinaire markt proef je van keukens van over heel de wereld. Met specialiteiten uit bijvoorbeeld Brazilië, Turkije, Indonesië, Marokko of Congo komt je als lekkerbek zeker aan je trekken. Neem gerust de tijd om aan elk kraampje een kijkje te nemen en vooral te proeven van al dat lekkers.

Wil je zelf een standje op de culinaire markt? Schrijf je in via het online formulier.

Muzikaal programma

Boom'n Van De Weireld - wereldmuziek uit de Westhoek (14:30 uur)

Vrouwen en mannen, zon en regen, wit en zwart, eten en drinken, nu of nooit: over alles waarover het gaat in de wereld der liedjes hebben de Boom’n Van De Weireld een eigen mening. Gezang, accordeon, drums en gitaren wortelen in de stevige potgrond van vier koperblazers. Hier en daar sijpelt een straaltje jazz als zonlicht door het gebladerte, af en toe klinkt de Balkan van tussen de massieve stammen…

The Balcony Players - Feestmuziek uit de balkan (16:30 uur)

Deze groep speelde hun allereerste concert (mei 2009) vanaf hun balkon, vandaar hun naam. Deze energieke en nomadische bende muzikanten uit België en Nederland (twee madammen op viool en trekzak, twee venten op gitaar en bas) plukken hun muziek uit verschillende stijlen en culturen: traditionele gipsy, Russische pagode, Joodse klezmer, Zigeunerhoempa, … Het resultaat: dansbare Balkanfeestmuziek!

Fairtradegemeente

Wie benieuwd is hoe hij/zij bruggen kan slaan naar het Zuiden is op NinoMundo aan het goeie adres. De verschillende Ninoofse organisaties die werken rond ontwikkelingssamenwerking zullen hun werking voorstellen.

Dit jaar gaat er bijzondere aandacht naar fair trade. Bij fair trade wordt gestreefd om boeren uit ontwikkelingslanden een eerlijke prijs te geven voor hun producten. Ninove wil graag een fair trade gemeente worden. Benieuwd wat een fair trade gemeente precies is en hoe jij de stad hierbij kan helpen? Kom dan langs op de stand van de GROS (gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking) op NinoMundo.

 


Contact informatie

Contactpersonen