Ninovieters Kaffeegieters opnieuw uitgegeven!

4
okt
2018

Het boek ‘Ninovieters Kaffeegieters’ is een begrip in Ninove. In 1982 werd het voor de eerste keer uitgegeven, ondertussen was het reeds vele jaren uitverkocht. Hoog tijd voor een nieuwe uitgave. ‘Ninovieters Kaffeegieters’ werd ter gelegenheid van deze nieuwe uitgave volledig herwerkt door auteur Erik De Schryver. Het boek werd gevoelig uitgebreid met heel wat nooit gepubliceerde oude foto’s en nieuwe thema’s en telt nu meer dan 260 bladzijden. Dit unieke fotoboek, met honderden foto’s vanaf 1850 tot de fusie met de deelgemeenten van 1977, is hét ultieme naslagwerk voor wie de vorige generaties Kaffeegieters (beter en/of opnieuw) wil leren kennen. De Ninovieters staan centraal, of het nu politiemannen, notarissen, sporters of gewone stervelingen waren. Er is aandacht voor de lucifernijverheid, fotografie, het volksleven en veel meer.

Ninove is veel veranderd maar in deze 'Ninovieters Kaffeegieters' zit de ziel van 'de Oudste, Stoutste en Wijste der Steden' mee ingebonden in elk exemplaar.

‘Ninovieters Kaffeegieters’ is vanaf maandag 8 oktober te koop aan 30 euro in het toeristisch bezoekerscentrum Hospitaalkapel, Burchtstraat 44.


Contact

Activiteiten zoeken