Nederlands leren en oefenen

In Ninove zijn er heel wat initiatieven die anderstalige inwoners helpen om Nederlands te leren en te oefenen. Een goede kennis van het Nederlands opent dan ook deuren. Kennis van het Nederlands maakt het bijvoorbeeld mogelijk om werk te vinden, om een opleiding te volgen, om kinderen te helpen met hun huiswerk, om met de buren te praten, om nieuwe vrienden te maken of om lid te worden van verenigingen.

Nederlands leren

Een cursus Nederlands is een manier om Nederlands te leren. Het Agentschap Integratie en Inburgering zoekt samen met jou de cursus die het beste bij jou past. Het Agentschap Integratie en Inburgering heeft een medewerker in Ninove die jou kan helpen.

Waar?

Sociaal Huis, Burchtstraat 50, 9400 Ninove

Afspraak maken

0491 37 68 26

 

ninove@integratie-inburgering.be

Meer informatie

Ga naar de website van Agentschap Integratie en Inburgering van Agentschap Integratie en Inburgering voor meer informatie over Nederlands leren.

 

Nederlands oefenen

In een cursus Nederlands leer je lezen, spreken en schrijven. Er wordt uiteraard ook veel geoefend, maar het is veel echter als de cursisten ook in het dagelijks leven Nederlands kunnen gebruiken. Oefenkansen buiten de cursus zijn minstens even belangrijk als de crusus zelf.

Taalpunt Nederlands

In het Taalpunt Nederlands van de bibliotheek kan je boeken, cd's, dvd's en cd-rom's lenen om Nederlands te leren en te oefenen. 

Babbelonië

In Babbelonië komen Nederlandstaligen en anderstaligen één keer per week samen om te praten over dagdagelijkse onderwerpen.

Taalspeelbad

Kinderen en jongeren kunnen in de zomervakantie Nederlands oefenen. Zo hebben ze het Nederlands nog eens goed opgefrist voor het nieuwe schooljaar van start gaat.

Nedbox

Een website voor volwassenen om Nederlands te oefenen. Dat kun je op een leuke manier doen. Op NedBox vind je tv-fragmenten en krantenartikels met levensechte oefeningen, zoals een formulier invullen of een geboortekaartje lezen.

Taalmix

Via taalmix zoek je een 'taalvriend'. Met een taalvriend kan je een andere taal oefenen. Je registreert je op de website en zoekt een taalvriend in jouw buurt. Je kiest zelf wanneer je samenkomt en in welke taal je oefent.

 

Meer tips, activiteiten, organisaties en websites om Nederlands te oefenen, alleen of in groep, vind je via www.nederlandsoefenen.be/oost-vlaanderen.


Contact informatie