Trage Wegen Nederhasselt

De trage wegen in Nederhasselt logo wandellus Nederhasselt

"Nederhasselt, dorp van weiden en akkers en
de tijdloze rust van smalle kronkelende wegen:
leef en slaap verder in het zalig dons van je verleden,
koester je mooie eenvoud, geniet van je stilte"

- passage uit een gedicht van Willie Verhegghe, stadsdichter, oktober 2014 -

 

Onder impuls van de projectgroep 'Nederhasselt, Natuurlijk!' werd in 2014 de eerste steen gelegd voor de aanleg wandelroutes langs de trage wegen en langs verschillende gekende en minder gekende troeven in Nederhasselt.

Na intense samenwerking van de projectgroep met de provincie Oost-Vlaanderen, vzw Trage Wegen en de stad kon de mooie wandellus 'via Tooveressehol' worden voorgesteld. Bestaande trage wegen die in de loop der jaren afgesloten werden, zijn voor deze wandelroute opnieuw geopend. De opening van 'via Tooveressehol' vond plaats op 1 december 2019 en kon rekenen op een 380 geïnteresseerde wandelaars. De wandellus werd afgesloten met een drankje in B&B De Paellepelhoeve. 

De 'via Tooveressehol' is een bewegwijzerde wandellus van 5.8 km lang waarvan 5 km op trage wegen. Hierdoor is ze helaas minder geschikt voor kinderwagens en is aangepast schoeisel aan te raden.

Enkele sfeerfoto's van de opening:

opening wandellus Nederhasselt 01 opening wandellus Nederhasselt 02 opening wandellus Nederhasselt 03 opening wandellus Nederhasselt - B&B Paellepelhoeve

 


Contact informatie