MU.N’Ha opent!

8
jun
2018

Sociaal artistiek project in Nederhasselt

Wie het dorpsplein van Nederhasselt de voorbije weken voorbijreed, zag het ongetwijfeld al staan: het houten kunstwerk van het Nederhasseltse museum MU.N’Ha. Tussen 10 en 17 juni wordt het sociaal artistiek project officieel geopend.

MU.N'Ha is een sociaal artistiek project om kunst in het dorp te verankeren onder leiding van Anita Nevens. Het begon met enkel een logo, roze registratieformulieren, een stempel, een vlag en een curator. Vandaag is MU.N’Ha uitgegroeid tot een museum van Nederhasselt, met een digitale ‘poot’ (www.munha.net). Maar ook met een stevige houten constructie van vijf meter breed en meer dan vier meter hoog, achter parochiezaal Hof ter Beke.

Verdwijnen

“We hebben de officiële opening van MU.N’Ha gespreid over verschillende dagen en locaties. De opening in Nederhasselt, die samenvalt met de komst van de BALBUS, is de inhuldiging van de constructie. Maar MU.N’Ha is meer dan dat. What you see, is not what you get’’, zegt oprichter en kunstenaar Anita Nevens. “Wat MU.N’Ha is of kan zijn, willen we tonen in KAAi. We gaan hier met video’s en maquettes dieper in op het ontstaan van het werk en dat kan helpen om het geheel beter te begrijpen. Mu.N’Ha kan een rustpunt zijn tijdens een wandeling, maar ook een ontmoetingsplek of een kader om naar de natuur te kijken. Het is een werk dat aanwezig kan zijn, maar ook in de omgeving kan verdwijnen.’’

Waar en wanneer?

  • woensdag 13 juni komt de BALBUS naar Nederhasselt, waar de officiële opening van het werk zal plaatshebben (start om 16 uur).
  • zondag 10 en 17 juni van 14 uur tot 17 uur: tentoonstelling in KAAi (Oude Kaai, Ninove). Zondag 17 juni is hier om 15.30 uur de opvoering ‘Onnozele’ van Karlijn Sileghem en Nils De Caster.

Contact

Activiteiten zoeken