MoonlightMaandagen 2021

Alle optredens van de MoonlightMaandagen zijn gratis, reserveren hoeft niet. Let wel op: bij teveel toeschouwers kan de pop-up worden afgesloten. Hou daarboven ook rekening met onderstaande maatregelen:

 • Het dragen van een mondmasker is verplicht op alle culturele voorstellingen
 • Blijf in je bubbel
 • Ontsmet voldoende je handen
 • Hou 1,5 m afstand van elkaar
 • Beperk je verplaatsingen

Maandag 5 juli - Tutu Puoanetutu puoane

Tutu Puoane, geboren in Zuid-Afrika, is uitgegroeid tot één van de meest charismatische persoonlijkheden op onze (Vlaamse) podia. Tutu bracht reeds vier albums met haar eigen band uit, maar charmeerde ook met projecten rond de muziek van Joni Mitchell. Daarnaast werkt ze regelmatig samen met het Brussels Jazz Orchestra en speelde ze mee in theaterproducties als ‘Dear Winnie’ (KVS). Begeleid door Ewout Pierreux (piano), Clemens Van der Feen (contrabas) en Dré Pallemaerts (drums) brengt Tutu Puaone, met haar prachtige stem en spontane charme, een concert met zowel eigen als Zuid-Afrikaanse composities en hier en daar een interpretatie van een standard. Bereid je voor op een hartverwarmende avond vol songs gedrenkt in jazz, soul en … Afrika.

 • Pop-up Inghelant, Burchtstraat, Ninove
 • 20.00 uur

Maandag 12 juli - Philippe Robrechtphilippe robrecht

Na een leven vol muziek verhuizen Philippe Robrecht en zijn vrouw naar een eilandje aan de westkust van Ierland. Daar heeft hij zijn muziekstudio, speelt hij in pubs en maakte hij in 2020 een nieuwe cd. ‘2020’ is een mix van 11 nieuwe nummers met bewerkingen van 11 bekende songs, gekruid met Ierse en Vlaamse ingrediënten, stemmen, blazers en snaren. De multi-instrumentalisten Andries Boone en Dirk Naessens kleuren op concerten mee aan dit muzikale verhaal.

 • Pop-up Inghelant, Burchtstraat, Ninove
 • 20 uur

Maandag 19 juli - Sarah D’Hondt Sextetsarah d'hondt

“J'ai deux amours”: Sarah D’Hondt zet de kleurrijke charme van het Franse chanson in de verf. Samen met haar sextet én met een grote naturel voorziet ze grote klassiekers en kleine ‘souvenirs’ van frisse arrangementen. Het ene moment intiem en ontroerend, trekken ze een tel later alle registers open en komt de danser de puntjes op de i zetten.

 • Pop-up Inghelant, Burchtstraat, Ninove
 • 20 uur

Maandag 26 juli - Elixir + Kreis

Aurelie Dorzee, Tom Theuns, Michel Massot en Thomas De Smet > Elixirelixir

“Een meesterwerk”, vond New Folk Sounds over ‘Elixir’. “Akoestische experimentele folk die een surrealistisch verhaal vertelt; het is de symbiose tussen de stemmen en de instrumenten die de luisteraar meesleept”, oordeelde De Standaard. Het instrumentarium oogt exotisch: viola d’amore, mandolauoto, trompetviool, psalterion, spijkerviool, sousafoon, tuba, trombone, mandoline.

 • Pop-up Inghelant, Burchtstraat, Ninove
 • 20 uur

Kreis kreis

Kreis zit op de wip tussen lyrische jazz, mijmerende kamermuziek en de betere filmscore. Gedoseerde improvisatie, knappe harmonieën en nieuwe combinaties van klanken en instrumenten zorgden voor een intieme sfeer op hun debuut-cd ‘Askr’ in 2019. Vorig jaar releaste Kreis zijn tweede cd. Met Benjamin Hermans (saxofoon & klarinet), Stan Maris (accordeon & composities) en Kobe Boon (contrabas).

 • Pop-up Inghelant, Burchtstraat, Ninove
 • 21.45 uur

Maandag 2 augustus - Azmari + Zefiro Torna

Azmariazmari

Het Brusselse Azmari smelt op volstrekt natuurlijke wijze psychfunk, afrobeat, ethiojazz, oosterse klanken en Turkse feestmuziek samen tot een hypnotiserende sound. Percussionist en bandleider Arthur Ancion, saxofonist Mattéo Badet, contrabassist Niels D’Haegeleer, percussionist Jojo Demeyer en fluitist/saxofonist Ambroos De Schepper zorgen voor een veelkleurig lappendeken van geluiden, die je meevoeren in een vibrerende, kosmische trance. Hoogst aanstekelijk en lichtjes bezwerend overrompelt Azmari. Verwacht je aan een stortvloed van brullende saxofoon en wilde (afro)ritmes!

 • Pop-up Inghelant, Burchtstraat, Ninove
 • 20 uur

Zefiro Torna / Sluimerzefiro torna

Sluit je ogen en laat je bedwelmen door Hypnos, de mythologische god van de slaap. Zefiro Torna speelt een intiem concert om bij weg te dromen, met muziek van barokcomponisten als Johannes Kapsberger, Jacopo Peri, John Dowland, Marain Marais en Johann Sebastian Bach. De betoverende stem van sopraan Lore Binon snijdt door het duister, vergezeld van atmosferische klanken van Jurgen De bruyn (theorbe, luit en romantische gitaar) en Benjamin Glorieux (cello en electronics). Een mixologist bereidt live alcoholische cocktails en naturelle mixdranken.

 • Pop-up Inghelant, Burchtstraat, Ninove
 • 22 uur

Maandag 9 augustus - Lili Gracelili grace

De zussen Dienne en Nelle Bogaerts debuteren najaar 2020 met het wondermooie en beklijvende 'Silhouette', een cd die helemaal is gebouwd rond de meest dissonante gebeurtenis in hun leven: het verkeersongeval van hun broer. De mooiste muziek ontstaat uit een noodzaak, wisten ze. Negen nummers, één verhaal: hoe verteer je als kind een gebeurtenis die zelfs door volwassenen niet wordt begrepen, hoe verwerk je het verlies van iemand die niet dood is? ‘Silhouette’ laat kinderlijke verbazing een duet zingen met volwassen verdriet en bewijst dat er zelfs in een emotionele krater tweestemmige schoonheid kan ontkiemen. Lili Grace maakt eigenzinnige melodieën waarin cello, hobo, toetsen en twee vrouwenstemmen elkaar innig zoenen.

 • Pop-up Inghelant, Burchtstraat, Ninove
 • 20 uur

Maandag 16 augustus - Filet Americanafilet americana

Filet Americana brengt muziek met wortels in Amerikaanse country, blues en folk. De ruime bezetting laat nadrukkelijk plaats voor de meerstemmige Americanasound. Pittige en hedendaagse uptempocovers. Met Hanne Oosterlijnck (zang), Geertje Zasada & Yentl Vanderiviere (backing vocals), Bart Oosterlijnck (akoestische gitaren), Tom De Vrieze (elektrische gitaren en bas), Jozef Zasada (piano/hammond), Chris Vandewalle (viool), Jan Deneve (drums) en Lieven Oosterlijnck (geluid).

 • Pop-up Inghelant, Burchtstraat, Ninove
 • 20 uur

Maandag 23 augustus - Outer + Operawerf 113

Outerouter

Outer is niet alleen de naam van een van onze deelgemeenten, maar ook van de band van de daar opgegroeide muzikant Tom Soetaert. Het gelijknamige debuutalbum uit 2018 ontstond tijdens een ‘onthaastend’ verblijf op een schapenboerderij in het noorden van Ijsland. Intieme, uitgepuurde, weemoedige en bezwerende tracks; een unieke ‘filmische blend’ van modern-klassieke piano, dreampop en elektronica. Outer bestaat verder uit Nicolas Deléphine (gitaar), Arne De Tremerie (subs), Wanthanee Wadngam (synths en viool) en Laurens Van Bouwelen (drums).

 • Pop-up Inghelant, Burchtstraat, Ninove
 • 20 uur

Operawerf 113operawerf 113

Operawerf 113 maakt opera op creatieve wijze behapbaar voor jong en oud. Sopranen Jolien De Gendt en Liza Dedapper, bariton Erwin Muller en pianist Jelle Vastershaeghe brengen een mix van liederen, opera-aria’s en lichter repertoire. Hopeloos verliefd of gewoon zin in een kopje koffie? Laat je verrassen door de veelheid aan emoties op deze liederenavond onder de volle maan.– liederen, opera-aria’s en lichter repertoire.

 • Pop-up Inghelant, Burchtstraat, Ninove
 • 23 augustus, 21.45 uur

Maandag 30 augustus - Stoomboot + Zandland

Stoombootstoomboot

God bestaat en kijkt naar beneden: wat denkt ze dan? 'Als God bestaat' is de eerste single van het vierde album 'Omdat we naar de zee stromen' van Stoomboot. Stoomboot won in 2011 de Nekka-kleinkunstwedstrijd. Tien jaar later vindt hij met zijn ‘kleine liedjes in het Nederlands’ moeiteloos zijn plaats in het hedendaagse chansonlandschap.

 • Pop-up Inghelant, Burchtstraat, Ninove
 • 20 uur

Zandlandzandland

Zanger en liedjesmaker Niels Boutsen (Stoomboot) en saxofoniste en componiste Marjan Van Rompay wilden graag iets nieuws uitproberen: zijn teksten combineren met haar composities en “zien waar we uitkomen”. Zo ontstond een nieuwe band met een eigen geluid en poëtisch geladen liedjes over ‘de dingen in ons hoofd’. Zandland is een trouwfeest van jazz en poëzie. Met Marjan Van Rompay (sax), Jonas Boutsen (drums), Geert Hendrickx (gitaar), Roeland van Noten (bas) en Niels Boutsen (zang).

 • Pop-up Inghelant, Burchtstraat, Ninove
 • 21.30 uur

Contact informatie