MoonlightMaandagen 2020

Zomer 2020

Coronamaatregelen 

Om het aantal coronabesmettingen in te perken, worden alle publieke evenementen in groot Ninove vanaf woensdag 29 juli tot en met zondag 6 september afgelast.

Ook de MoonlightMaandagen zullen deze zomer dus niet meer plaatsvinden.


 

3 augustus (Afgelast)

  • Sarah D’Hondt Sextet / OPERAWERF 113

“J'ai deux amours”: Sarah D’Hondt zet de kleurrijke charme van het Franse chanson in de verf.  Samen met haar sextet én met een grote naturel voorziet ze grote klassiekers en kleine ‘souvenirs’ van frisse arrangementen. Het ene moment intiem en ontroerend, trekken ze een tel later alle registers open en komt de danser de puntjes op de i zetten.

**

"OPERAWERF113 maakt opera op creatieve wijze behapbaar voor jong en oud. Sopranen Jolien De Gendt en Liza Dedapper, bariton Erwin Muller en pianist Jelle Vastershaeghe brengen een mix van liederen, opera-aria’s en lichter repertoire. Hopeloos verliefd of gewoon zin in een kopje koffie? Laat je verrassen door de veelheid aan emoties op deze liederenavond onder de volle maan.

Waar? Binnenkoer stadhuis, Ninove

Uur? 20 uur (Sarah D’Hondt Sextet) / 21.45 uur (OPERAWERF 113)

10 augustus (Afgelast)

  • Stoomboot / Zandland

God bestaat en kijkt naar beneden: wat denkt ze dan? 'Als God bestaat' is de eerste single van het vierde album 'Omdat we naar de zee stromen' van Stoomboot. Stoomboot won in 2011 de Nekka-kleinkunstwedstrijd. Bijna tien jaar later vindt hij met zijn ‘kleine liedjes in het Nederlands’ moeiteloos zijn plaats in het hedendaagse chansonlandschap.

**

Zanger en liedjesmaker Niels Boutsen (Stoomboot) en saxofoniste en componiste Marjan Van Rompay wilden graag iets nieuws uitproberen: zijn teksten combineren met haar composities en “zien waar we uitkomen”. Zo ontstond een nieuwe band met een eigen geluid en poëtisch geladen liedjes over ‘de dingen in ons hoofd’. Zandland is een trouwfeest van jazz en poëzie. Met Marjan Van Rompay (sax), Jonas Boutsen (drums), Geert Hendrickx (gitaar), Roeland van Noten (bas) en Niels Boutsen (zang).

Waar? Binnenkoer stadhuis, Ninove

Uur? 20 uur (Stoomboot) / 21.30 (Zandland)

17 augustus (Afgelast)

  • Aurelie Dorzee, Tom Theuns en Michel Massot > Elixir / Zefiro Torna > Sluimer 

“Een meesterwerk”, vond New Folk Sounds over ‘Elixir’. “Akoestische experimentele folk die een surrealistisch verhaal vertelt; het is de symbiose tussen de stemmen en de instrumenten die de luisteraar meesleept”, oordeelde De Standaard. Het instrumentarium oogt exotisch: viola d’amore, mandolauoto, trompetviool, psalterion, spijkerviool, sousafoon, tuba, trombone, mandoline. Met

Aurelie Dorzee, Tom Theuns, Michel Massot en Thomas De Smet.

**

Sluit je ogen en laat je bedwelmen door Hypnos, de mythologische god van de slaap. Zefiro Torna speelt een intiem concert om bij weg te dromen, met muziek van barokcomponisten als Johannes Kapsberger, Jacopo Peri, John Dowland, Marain Marais en Johann Sebastian Bach. De betoverende stem van sopraan Lore Binon snijdt door het duister, vergezeld van atmosferische klanken van Jurgen De bruyn (theorbe, luit en romantische gitaar) en Benjamin Glorieux (cello en electronics). Een mixologist bereidt live alcoholische cocktails en naturelle mixdranken.

Waar? Binnenkoer stadhuis, Ninove

Uur? 20 uur (Elixir) / 21.45 uur (Zefiro Torna)

24 augustus (Afgelast)

  • Barnill Brothers / Filet Americana

Met hun debuut-cd ‘A better place’, begin 2020, schoot het Brusselse folkduo Barnill Brothers recht in de roos. Intimistische nummers en groovy songs over de onzekerheden van deze tijd en het verlangen naar een beter leven. Barnabé Deliens (zang, gitaar, mondharmonica) en Ruben Hillewaere (zang, gitaar) smelten hun stemmen en gitaren samen tot één geheel, trouw aan de typische ‘close harmony’, ondersteund door Lara Rosseel (contrabas).

**

Filet Americana brengt muziek met wortels in Amerikaanse country, blues en folk. De ruime bezetting laat nadrukkelijk plaats voor de meerstemmige Americanasound. Pittige en hedendaagse uptempocovers. Met Hanne Oosterlijnck (zang), Geertje Zasada & Yentl Vanderiviere (backing vocals), Bart Oosterlijnck (akoestische gitaren), Tom De Vrieze (elektrische gitaren en bas), Jozef Zasada (piano/hammond), Chris Vandewalle (viool), Jan Deneve (drums) en Lieven Oosterlijnck (geluid).

Waar? Binnenkoer stadhuis, Ninove

Uur? 20 uur (Barnill Brothers) / 21.30 uur (Filet Americana)

31 augustus (Afgelast)

  • Kreis / Outer 

Kreis zit op de wip tussen lyrische jazz, mijmerende kamermuziek en de betere filmscore. Gedoseerde improvisatie, knappe harmonieën en nieuwe combinaties van klanken en instrumenten zorgden voor een intieme sfeer op hun debuut-cd ‘Askr’ in 2019. Op onze laatste MoonlightMaandag releaset Kreis zijn tweede cd; in oktober volgt een JazzLabtour. Met Benjamin Hermans (saxofoon & klarinet), Stan Maris (accordeon & composities) en Kobe Boon (contrabas).

**

Outer is niet alleen de naam van een van onze deelgemeenten, maar ook van de band van de daar opgegroeide muzikant Tom Soetaert. Het gelijknamige debuutalbum uit 2018 ontstond tijdens een ‘onthaastend’ verblijf op een schapenboerderij in het noorden van Ijsland. Intieme, uitgepuurde, weemoedige en bezwerende tracks; een unieke ‘filmische blend’ van modern-klassieke piano, dreampop en elektronica. Outer bestaat verder uit Nicolas Deléphine (gitaar), Arne De Tremerie (subs), Wanthanee Wadngam (synths en viool) en Laurens Van Bouwelen (drums).

Waar? Binnenkoer stadhuis, Ninove

Uur? 20 uur (Kreis) / 21.30 uur (Outer)