Minder Mobielen Centrale

Het OCMW heeft sinds kort een Minder Mobielen Centrale (MMC). De vrijwilligers van de centrale brengen stadsgenoten met een beperkt inkomen naar bestemmingen die ze anders moeilijk kunnen bereiken, omdat ze bijvoorbeeld slecht ter been zijn. Twee van de vrijiwlligers zijn Patricia Vanaudenhove en haar man Erwin Cornelis uit Appelterre-Eichem. Voor hen is de passagier meer dan een klant die van A naar B moet. 

Minder Mobielen Centrale Ninove 

 

 

 

 

 

 

 

"We zijn nu al een tijdje actief binnen de Minder Mobielen Centrale en het bevalt ons enorm", zegt Patrica. "Toen we van het initiatief hoorden, hebben we ons meteen ingeschreven. Heel wat oudere inwoners leven in eenzaamheid en het is een goeie manier om hen uit het isolement te halen. Ze bellen bijvoorbeeld wel eens met vrienden van vroeger, maar slagen er niet in om hen een bezoekje te brengen. Of we hoorden laatst een man die graag z'n vrouw wou bezoeken in het woonzorgcentrum, maar er niet geraakte. Daar willen wij bij helpen. Medisch vervoer, om mensen naar het ziekenhuis te brengen, bestaat al langer en is natuurlijk noodzakelijk, maar dit initiatief is zeker zo waardevol, vind ik."

Als Erwin terugblikt op z'n eerste ritten, merkt hij toch dat hij voor de mensen meer is dan enkel een chauffeur. "Je voelt dat ze bijzonder gelukkig zijn dat ze nog eens naar buiten kunnen komen, van tussen die vier muren. De mensen kunnen hun verhaal doen, wat wellicht even belangrijk is als de rit op zich. En ja, soms vloeien er al eens traantjes, maar dan weet je zeker dat de reis niet voor niets is geweest."

Wil je graag gebruik maken van de MMC? 

Je moet eerst lid worden. Hiervoor maak je een afspraak met Liesbet Vanhove van de Minder Mobielen Centrale.
De tarieven variëren van 5 tot 15 euro per jaar + 0,30 euro per kilometer. 
Voel je de 'drive' en wil je chauffeur worden? Ook dan kan je terecht bij de MMC.

Meer info? mmc@ocmw.ninove.be of 0476 96 29 50


Contact informatie