Den hof af

Verhalen over vrijen, uitgaan en trouwen

Het verhalenproject ‘Den hof af’ ging op zoek naar persoonlijke herinneringen over liefde, vrijen en trouwen. Om de verhalen te verzamelen, klapten vrijwilligers hun verhalentafeltje open op kermissen en markten, in jeugd- en rusthuizen en sprokkelden daar verhalen van toevallige passanten.

Waar ging je uit? Het jeugdhuis of de discotheek? De Gonzo of Den Exit? De kermis of de cinema? Ging je naar ’t bal met De Doorbrekers, het optreden van The Balls of zat je liever bij De Fikken? Om hoe laat mag je vertrekken en wanneer moet je weer thuis zijn? Hoe ga je uit: met de fiets of met papa’s BMW? Waar ga je naartoe om een lief ‘op te doen’? Wat trek je (zeker niet) aan? Wat zeg je om indruk te maken? Bemoeien je ouders zich met de keuze van je lief? Hoe zag je trouwkostuum eruit? Waar ga je naartoe om je te ontspannen? Met wie amuseer je je? Wanneer ging je voor het eerst op reis?

Op de Erfgoeddag van 24 april 2016 presenteerden we het resultaat: een integraal programma rond het thema ‘Den hof af’, met onder andere een tentoonstelling ‘Café De Welkom’, een wandeling ‘Den hof af’, een Brueghelbrunch, een lezing ‘Van jaarmarkt tot kermis!’, een gezellig ouderwets kermisbal kermisbal en een concert ‘Rituelen van de liefde’ met een 30-tal (on)deugende volks- en marktliederen over vrijen, uitgaan en trouwen. Dat alles presenteerden we in een nostalgische charmante Spiegeltent. Met Decaporgel! 


Contact informatie