Liefde in tijden van corona

24
apr
2020

Met z’n vijven zijn ze: de stralende bruid en bruidegom, de fotograaf, de burgemeester en de medewerker van de dienst burgerzaken. Maar voor de rest een lege trouwzaal. Of neen, gemeenteraadszaal, want het oud stadhuis is door de coronamaatregelen gesloten. Sarah en Arno hebben een trouwdag die de kleinkinderen niet voor mogelijk zullen houden.

De datum lag al maanden vast, lang voor iemand van COVID-19 had gehoord. Samen met vrienden en familie keken ze zo uit naar die dag. Ook de vader van Arno, die in oktober plots overleed. “M’n vader wist dat we op 3 april zouden trouwen, en daarom vonden we het zo belangrijk om het huwelijk door te laten gaan. Er was de voorbije weken heel veel twijfel of trouwen nu wel of niet mocht, maar voor ons stond het vast: als we kunnen, trouwen we op die datum.” En ook de trouwringen lagen al klaar: “In de ringen stond de datum al gegraveerd. En het zou toch gek zijn om die nog laten aan te passen?”

Kleiner en intiemer

Het was niet enkel de datum die voor onzekerheid zorgde. Ook de bruidsjurk zorgde voor wat stress, want die kon Sarah enkel afhalen, zonder ‘m nog eens aan te trekken in de winkel. “En ook de kappers zijn dicht, en het autootje dat we gehuurd hadden voor vandaag, kunnen we niet gebruiken.” En het huwelijksfeest? “We hadden het klein en intiem gehouden, maar uiteindelijk zal het nog een heel stuk kleiner en intiemer worden dan voorzien”, lacht Sarah. “Als de quarantaine voorbij is, gaan we zeker een feestje organiseren, maar voor vandaag hebben we niet veel meer gepland.”

Azoren

En ook de volgende dagen worden rustig: “Normaal vertrokken we op huwelijksreis naar de Azoren, maar dat gaat natuurlijk niet door”, zegt Arno. “Gelukkig maar, want tot eergisteren zag het er nog naar uit dat de reis niet geannuleerd kon worden, en we ons geld zouden verliezen. Ik heb m’n verlof nu verlegd en ga weer werken, zodat ik de dagen later kan opnemen.” Maar ze klagen niet. Ze stralen en trekken vanuit het stadhuis naar hun nieuwe stek in Neigem. Die stond op punt net vóór corona voor even hun en ons leven overnam. We wensen jullie er het (aller) beste toe, Sarah en Arno!

Huwelijk in coronatijd


Contact

Activiteiten zoeken