Lagere school in de bib

Boekenpakketten of klasontleningen

Lagere scholen op bezoek in de bibDe bib laat de keuze aan de lagere scholen in Ninove om leerlingen te laten proeven van de collectie. Dit kan via klassikale ontleningen of via boekenpakketten. Als school maak je de keuze: ofwel kies je voor klasontleningen, ofwel voor boekenpakketten.

Wat is het verschil?

Bij klassikale ontleningen kom je om de vier weken met de klas naar onze bib, volgens een door de bib vastgelegd bezoekschema. Je leerlingen kunnen per leerlingenkaart vier boekmaterialen lenen (geen cd’s of dvd’s).

Boekenpakketten zijn interessant voor klassen die niet elke maand op bezoek kunnen komen. De bib stelt een pakket leesboeken samen volgens het aantal leerlingen in je klas en de leeftijd van je leerlingen.

Beide formules zijn gratis.

OMUNDO

O Mundo wereldbibliotheekOnze bib heeft de collectie ‘O Mundo – een kleine Wereldbibliotheek’. ‘O Mundo’ is een project van Stichting lezen dat de mooiste prentenboeken uit de hele wereld binnen brengt in multiculturele klassen in de lagere school.

De collectie omvat boeken uit Bulgarije, Roemenië, Turkije, Iran, Italië, Portugal, Polen, Ghana, Marokko en Slowakije, aangevuld met boeken die thematisch aansluiten bij het pakket (o.a. een wereldatlas).

Lestips vind je op de website van O Mundo. Onze bib heeft pakket 1 (uitgave 2013).
Deze collectie kan je in zijn geheel (gratis) lenen na afspraak via bib@ninove.be.

Jeugdboekenweek

Tijdens de Jeugdboekenweek organiseert de bib elk jaar activiteiten voor de lagere scholen in Ninove.

 


Contact informatie