KRASJ presenteert ‘Het kind in u’

Van 3 tot en met 18 april in Ninove 

Driemaal is scheepsrecht, en dat geldt zeker voor KRASJ. Het parcours actuele kunsten in Ninove zag zijn vijfde editie eind 2020 twee keer gecanceld omwille van de coronamiserie, maar in de paasvakantie gaat het werk van 30 kunstenaars dan toch bim-bam-beieren over de stad.  

Curator Griet Menschaert (kunstenaar en redacteur) nodigde dertig kunstenaars uit om te KRASJ’en. Geïnspireerd door het thema ‘Het kind in u' presenteren zij werk op zeven bijzondere locaties in het centrum van Ninove. Veel van deze kunstenaars maakten nieuw werk ter gelegenheid van KRASJ. Sommige gingen een unieke samenwerking aan, zoals Wim Adriaenssens en Kelechi Bosco in de oude maalderij op de Denderkaai. Op dezelfde locatie gaat de ‘duivenkapel’ van John Rausenberger in confrontatie met de coronacollages ’Kapellen’ van Benjamin Verdonck, en in de Koepoort vervlechten de erotische gedichten van Bodé Owa zich met het slangenwezen van Koenraad Tinel.  

Voor de Ninovieters wordt KRASJ de eerste gelegenheid om de nieuwe culturele hotspot ‘Liberale Kring’ te ontdekken, met onder andere de tientallen meters traptekeningen van mama Rosalie en dochter Galathea van Waeyenberghe en de ‘droomwereld’ van Veroniek Van Samang. Maar evengoed is KRASJ de laatste kans om nog eens rond te dwalen in het legendarische ‘Café Passage’, dat een tijdelijk onderkomen biedt aan onder meer cartoons van Kamagurka, tekeningen van Randall Casaer en collages van Sylvia Sourinho (een van de deelnemende kunstenaars met Ninoofse roots). 

KRASJ5 (‘Het kind in u’) toont daarnaast ook werk van Joost Jansen, Sas Schilten, Ignace Cami, Rebecca Horn, Warre Mulder, Renato Nicolodi, Griet Menschaert, Koenraad De Smet, Marijke Van Warmerdam, Gülsün Karamustafa, Alexandra Cool, Frank & Robbert / Robbert & Frank, Sarah Vanhee, Tintin Wulia, Alvin Arthur en Sunjoo Lee. In deze online brochure vind je tekst en uitleg bij hun werk.

Tickets

Reserveer hier je tickets.

Vergeet niet je reservatie af te ronden met het downloaden van je gratis tickets en breng deze tickets mee naar KRASJ. Opgelet: maximum 20 bezoekers per tijdslot. 

Op bezoek in de maalderij

In aanloop naar KRASJ 5 gingen we even langs in de maalderij.

 

 

 

 
 
 
 

Contact informatie

 • Cultuur (dienst)

  oud stadhuis

  Oudstrijdersplein 6
  9400 Ninove

  Openingsuren

  • Vandaag open van 09:00 tot 12:00 (na afspraak), van 14:00 tot 17:00 (na afspraak)
  • Morgen open van 09:00 tot 12:00 (na afspraak), van 16:00 tot 19:45 (na afspraak)
  Alle informatie