Huis van het Kind

Huis van Het Kind logoHeb je vragen over je zwangerschap, de bevalling of opvoeding van je kinderen en weet je niet waar je met deze vragen terecht kan? Heb je als jongere zelf een vraag? Contacteer het Huis van het Kind en we helpen je graag verder!

Het Huis van het Kind is een samenwerking tussen verschillende partners waarbij ondersteuning en informatie gegeven wordt aan ouders of toekomstige ouders, kinderen en jongeren.

In afwachting dat het Huis van het Kind fysiek onderdak krijgt in het Sociaal Huis kan je voor meer informatie terecht bij: huisvanhetkind@ninove.be of 0477/98 15 45.

www.huizenvanhetkind.be

Speelodroom

Een speelotheek is hetzelfde als een bibliotheek, maar in de plaats van boeken leen je er poppen , auto's, blokken, spelletjes,... uit. Iedereen kan er speelgoed uitlenen: gezinnen, grootouders, jong en oud. Ook scholen, onthaalouders, kinderopvanginitiatieven, verenigingen en andere organisaties zijn welkom.

Spelen is een basisrecht. En je oefent er essentiële vaardigheden door, waardoor de ontwikkeling wordt gestimuleerd. Vzw Teledienst Ninove, OCMW Ninove en de stad, de initiatiefnemers van de project, sloegen de handen in elkaar om samen met een tiental geëngageerde vrijwilligers gevarieerd en pedagogisch verantwoord spelmateriaal te kunnen aanbieden aan alle kinderen in Ninove. De voormalige conciërgewoning van het gebouw van de FOD Financiën aan de Bevrijdingslaan (vlak bij 't Oeverstekske) werd omgetoverd tot een waar speelparadijs.

De Speelodroom is nog aan het groeien, maar wat in de rekken staat, is nu al gevarieerd en ruim. Per leeftijdscategorie vind je er een gevarieerd aanbod aan spelmateriaal waardoor kinderen zich op alle niveaus kunnen ontwikkelen. Er is voor elk wat wils! Uiteraard denken we ook aan specifieke doelgroepen zoals mensen met een beperking.

De medewerkers helpen je graag verder bij het uitzoeken van gepast speelgoed. Ook met allerlei kindgerelateerde vragen (bv. voeding, opvoeding,...) kan je er terecht.

Praktisch

In de speelotheek kan je naast speelgoed uitlenen ook gezellig wat tijd doorbrengen.  Je kan er andere ouders ontmoeten, waarmee je, bij een kop koffie, ervaringen kan uitwisselen. Er is ook ruimte om samen te spelen. Ouder(s) en kind(eren) - of kinderen onderling - leren al spelend heel wat vaardigheden van elkaar.

Regelmatig gaan er activiteiten door (bv. knutselactiviteiten). Hou hiervoor de facebookpagina van Huis van het Kind Ninove in de gaten!

Een bolle buik vol kansenlogo bolle buik

Ben je zwanger? Heb je vragen en weet je niet bij wie je terecht kan?

Tijdens de zwangerschap en na de geboorte komt er heel wat op je af. Dit kan voor stress en spanning zorgen. Een vrijwilliger kan jou en je toekomstig kindje ondersteunen.

Wat kan een vrijwilliger voor jouw gezin betekenen?

Een vrijwilliger komt op regelmatige basis bij je langs en helpt je bij vragen die je hebt. Je beslist zelf waarover je met de vrijwilliger wilt praten en als het nodig is, zoeken jullie samen naar een gepaste oplossing.

Aanmelden

nathalie.decuyper@ocmw.ninove.be of telefoon 0470 31 75 83.

Studie – en opvoedingsondersteuning aan huislogo de katrol

Voor wie?

  • Voor kinderen uit de 3de kleuterklas of in het 1ste of 2de leerjaar waarbij het moeilijk loopt op school
  • Voor ouders die sterker willen worden in het helpen van hun kind bij hun huiswerk
  • Voor ouders die steun kunnen gebruiken bij de opvoeding
  • Voor inwoners van Ninove

Hoe werkt het?

  • Stagiaires geven de ondersteuning
  • De stagiaire komt tweemaal per week en een bezoek duurt ongeveer 1 uur
  • De ondersteuning loopt gemiddeld 3 maanden
  • De ondersteuning is gratis

Wil je graag ondersteuning krijgen?

Aanmelding via nathalie.decuyper@ninove.be

Tel.: 054 31 32 48 of 0479 96 29 50

Wil je graag stage lopen bij De Katrol?

Contacteer nathalie.decuyper@ocmw.ninove.be of  0470 31 75 83


Contact informatie