Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen

logo KJVBen jij een echt leesbeest? Doe je graag inspiratie op om nieuwe boeken te leren kennen? Praat je graag over grappige verhalen en spannende avonturen? Kom dan naar de KJV-groep in onze bib!

KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar, die per leeftijdsgroep acht boeken lezen. In Ninove komen we sinds 2 jaar samen in een leesgroep om te praten over de boeken en ze te beoordelen. Wanneer de juryleden alle boeken hebben gelezen, mogen ze stemmen. Elk jaar worden in de maanden april-mei de winnaars bekend gemaakt en sluit men het jaar af met een waar boekenfeest.

Met de KJV willen we werken aan leesbevordering én leesverdieping. Via deze leesgroepen kunnen kinderen hun literaire smaak ontwikkelen en toetsen aan die van andere lezers.

In onze bib zijn er voor het leesjaar 2019-2020 deze KJV-groepen:

  • Groep 1: - 6 jaar (kleuters, enkel in klasverband)
  • Groep 2: 6-8 jaar (1ste en 2de leerjaar, enkel in klasverband)
  • Groep 3: 8-10 jaar (3de en 4de leerjaar)
  • Groep 4: 10-12 jaar (5de en 6de leerjaar)
  • Groep 5: 12-14 jaar (1ste en 2de middelbaar)

Er zijn per leesgroep vijf samenkomsten van september tot april en op het einde organiseren we ook nog een superleuk slotfeest. Meedoen met een KJV-groep is gratis. afbeelding Boekenzoeker

Is jouw kind tussen 8 en 14 jaar en wil het graag deelnemen aan een leesgroep of Ben jij leerkracht in het kleuteronderwijs of het 1ste of 2de leerjaar en wil je graag met de klas meelezen en -stemmen? Neem contact op via bib@ninove.be of 054 32 40 04. 

Meer info over KJV.

Gewoon op zoek naar een goed boek? Kijk eens op de Boekenzoeker.


Contact informatie