Jeugdraad verstopt geocaches!

GeocachingVoesj, de jeugdraad van Ninove, verstopte enkele geocaches, verspreid in de 12 gemeentes van de stad. Met dit initiatief willen ze de jeugd meer naar buiten brengen en hen laten ontspannen in de natuur, ver weg van dat kot waar ze al zo lang inzitten. Tijdens de coronacrisis heeft bijna iedereen massaal zijn wandelschoenen van onder het stof gehaald, waardoor de meesten het doelloze wandelen in hun buurt al wat beu zijn geraakt. Met geocaching vormen zij deze doorsnee wandeling om in een ware zoektocht!

Hoe doe je mee?

Ga naar www.geocaching.com of download de app en ontdek zo alle geocaches in Ninove, waaronder die van Voesj. Alle verstopte caches worden op de app aangeduid met bolletjes op de kaart. Zo’n geocache kan echter van alles zijn: een brooddoos, een vogelhuisje, een sleutelhanger, een flesje … Kijk dus maar zeker goed rond tijdens je wandeling en ga op zoek! Eenmaal je de geocache gevonden hebt, kan je hem openen en je naam in het logboekje dat er inzit invullen. Sommige caches bevatten ook ruilobjecten die je kan meenemen wanneer je iets anders in de plaats achterlaat.

Na het vinden van een geocache geef je dit aan in de app. Met de geocaches die je vindt, verzamel je namelijk punten! Daarnaast krijg je bijvoorbeeld ook punten voor first finds, caches die door nog niemand anders gevonden zijn. De geocaches van Voesj zijn al een tijdje verstopt, dus eerstes zal je misschien niet meer zijn, maar trek zeker je wandelschoenen aan en begin te zoeken!


Contact informatie