Jeugdopbouwwerk Lejo

De stad Ninove werkt samen met Lejo vzw voor de uitbouw van jeugdopbouwwerk in Ninove. De jeugdopbouwwerkers van Lejo werken in Ninove aan het empowerment van kwetsbare jongeren en een toegankelijker jeugdwerk. Zij vormen een brugfunctie tussen de jongeren en hun omgeving.

Wie is Lejo Ninove?

De jeugdwerkers werken vanuit jeugdcentrum De Kuip. Ze bieden laagdrempelig jeugdwerk aan waarbij de jongeren altijd centraal staan. Contact maken met de jongeren doen ze door zélf op straat te komen. De jeugdwerkers trekken naar de hangplekken en pleintjes waar de jongeren zijn, om hen daar in hun eigen biotoop te ontmoeten. Dankzij het vertrouwen dat ze daar opbouwen, krijgen ze vragen over werk, school, sportclub, maar ook vaak ook persoonlijke vragen.

Warme ontmoetingsplek

In De Kuip zelf zijn er wekelijks instuifmomenten en allerhande activiteiten, zoals het buurtsportproject StreetConnAction. Belangrijk is dat de jongeren zelf inspraak hebben. Meer nog: ze nemen echt zelf de touwtjes in handen om de activiteiten te bepalen en vorm te geven. Daarnaast is er ook een ontmoetingsruimte op het gelijkvloers in De Kuip.

Door die combinatie van ontmoetingscentrum en activiteiten bereikt Lejo een groot aantal jongeren in Ninove.

Bruggen bouwen

De jeugdwerkers hebben natuurlijk ook een brugfunctie. Ze krijgen de meest uiteenlopende vragen en verwijzen de jongeren door naar de juiste instanties, van sportvereniging tot OCMW, JAC…

Contact?

Je kan met vragen steeds terecht bij jeugdwerkers Therese, Elisa en Mauro in De Kuip. Of contacteer hen online:

Volg Lejo Ninove op Facebook of Instagram om up to date te blijven. 


Contact informatie