Inclusief speelplein

Wat is inclusieve speelpleinwerking?

Spel, plezier en andere kinderen leren kennen staat centraal tijdens het speelplein. Vanaf 2020 krijgen ook kinderen met een beperking de kans om hiervan te genieten. Daarom organiseert de jeugddienst een inclusieve speelpleinwerking tijdens de eerste week van de paasvakantie. Ook tijdens de zomervakantie komt er de mogelijkheid om kinderen met een beperking mee te laten genieten van speelplein Karrot.

Voor wie?

Het inclusief speelplein Karrot wordt opengesteld voor kinderen van 6 tot 14 jaar met een verstandelijke beperking en/of autisme.

Wat?

De kinderen nemen deel aan de dagdagelijkse werking van het speelplein, maar krijgen ook de nodige extra aandacht van een animator. Per twee kinderen wordt er één animator voorzien, zodat er een gevoel van veiligheid gecreëerd wordt en er een vertrouwensband kan opgebouwd worden. De animatoren zijn opgeleid en/of hebben in het kader van hun opleiding al ervaring.

Waar en wanneer?

Door het coronavirus werd de inclusieve speelpleinwerking tijdens de paasvakantie geannuleerd.

De speelpleinwerking vindt plaats in jeugdcentrum De Kuip, Parklaan 1, Ninove:

  • de eerste week van de paasvakantie (06-04-2020 – 10-04-2020) - geannuleerd

  • 1 week in juli en 1 week in augustus (exacte data volgen later)

Speelplein Karrot is open van 8 uur tot 17 uur. De kinderen moeten ’s morgens ten laatste om 9 uur aanwezig zijn. Vanaf 16 uur kan je je kind(eren) opnieuw komen ophalen.

Voor- en/of na-opvang

Zoek je nog extra voor- en/of na-opvang, dan verwijzen wij je graag door naar IBO ’t Kadeeken. Dagelijks haalt een animator de kinderen op om 8 uur en brengt ze terug om 17 uur. Hiervoor moet je wel apart inschrijven in IBO ’t Kadeeken.

Prijs?

Het speelplein kost 6 euro per dag (zonder voor- en/of na-opvang). Met de UiTPAS met kansentarief is de prijs 1,50 euro per dag of 0,75 euro per halve dag.

Inbegrepen: verzekering, drankje, vieruurtje, enthousiaste monitoren en het gebruik van spelmateriaal. De kinderen brengen zelf een lunchpakket mee.

Inschrijven?

Voor je je kind inschrijft voor de inclusieve speelpleinwerking, neem je contact op met de jeugddienst via jeugd@ninove.be of 054 50 56 50. Tijdens een gesprek wordt bekeken of er kan voldaan worden aan de verwachtingen en noden van je kind. Ter voorbereiding van dit gesprek vragen wij de ondersteuningsfiche nauwkeurig in te vullen.

Je kan als ouder na het gesprek online inschrijven en betalen via https://ninove.ticketgang.eu/


Contact informatie