Inclusief speelplein

Wat is inclusieve speelpleinwerking?

Spel, plezier en andere kinderen leren kennen staat centraal tijdens het speelplein. Vanaf 2020 krijgen ook kinderen met een beperking de kans om hiervan te genieten. Daarom organiseert de jeugddienst een inclusieve speelpleinwerking tijdens de eerste week van de paasvakantie. Ook tijdens de zomervakantie komt er de mogelijkheid om kinderen met een beperking mee te laten genieten van speelplein Karrot.

Coronamaatregelen

Daginschrijvingen zijn deze zomervakantie niet mogelijk. Je kan enkel inschrijven voor een volledige week. 

Voor wie?

Het inclusief speelplein Karrot wordt opengesteld voor kinderen van 6 tot 12 jaar met een verstandelijke beperking en/of autisme.

Wat?

De kinderen nemen deel aan de dagdagelijkse werking van het speelplein, maar krijgen ook de nodige extra aandacht van een animator. Per twee kinderen wordt er één animator voorzien, zodat er een gevoel van veiligheid gecreëerd wordt en er een vertrouwensband kan opgebouwd worden. De animatoren zijn opgeleid en/of hebben in het kader van hun opleiding al ervaring.

Waar en wanneer?

De speelpleinwerking vindt plaats in jeugdcentrum De Kuip, Parklaan 1, Ninove:

 • 10 augustus tot 14 augustus

Speelplein Karrot is open van 8 uur tot 17 uur. De kinderen moeten ’s morgens ten laatste om 9 uur aanwezig zijn. Vanaf 16 uur kan je je kind(eren) opnieuw komen ophalen.

Prijs?

Het speelplein kost 30 euro per week. Met de UiTPAS met kansentarief is de prijs 7,50 euro per week.

Inbegrepen: verzekering, drankje, vieruurtje, enthousiaste monitoren en het gebruik van spelmateriaal. De kinderen brengen zelf een lunchpakket mee.

Inschrijven?

Voor je je kind inschrijft voor de inclusieve speelpleinwerking, neem je contact op met de jeugddienst via jeugd@ninove.be of 054 50 56 50. Tijdens een gesprek wordt bekeken of er kan voldaan worden aan de verwachtingen en noden van je kind. Ter voorbereiding van dit gesprek vragen wij de ondersteuningsfiche nauwkeurig in te vullen.

Je kan als ouder na het gesprek online inschrijven en betalen via https://ninove.ticketgang.eu/.


Contact informatie

 • Jeugddienst

  Jeugdcentrum De Kuip

  Parklaan 1
  9400 Ninove

  Openingsuren

  • Vandaag gesloten
  • Morgen open van 10:00 tot 12:00 (na afspraak), van 15:00 tot 17:00 (na afspraak)
  Alle informatie