Gratis voorstelling: 'Het Komt Voor In De Beste Families'

31
jul
2023

Organisaties Te Gek!? en Similes

Organisatie Te Gek!? doet er,  samen met meter Selah Sue en peter Guy Swinnen, alles aan om problemen met geestelijke gezondheid op de ruimst mogelijke schaal bespreekbaar te maken.

Similes is op haar beurt een organisatie die de familie en naasten van psychisch kwetsbare mensen ondersteunt. Eén op vier mensen kampt vroeg of laat met een ernstig psychisch probleem. De impact daarvan is groot. Wanneer je kind, je partner, een van je ouders, een broer of zus of iemand anders uit je omgeving te maken krijgt met psychische problemen, verandert er ook veel in jouw leven. Similes ondersteunt familieleden van psychisch kwetsbare mensen via info-avonden, gespreksbijeenkomsten en trainingen.

Boek en voorstelling

Ter ere van de 30e verjaardag van Similes werd het non-fictieboek ‘Het Komt Voor In De Beste Families’ uitgebracht. Het boek geeft de lezer zicht op de impact die mentale problemen onvermijdelijk ook op de vrienden, verwanten en kortom omringenden van de psychisch kwetsbare hebben. 

Dit openhartige en unieke boek werd vertaald in een net zo buitengewone voorstelling. Zanger en acteur Mathias Vergels – bij het brede publiek bekend als ‘Lowieke’ uit de VRT-serie Thuis – vergezelt ons samen met zijn ‘compagnon de route’ Manu Huylebroeck (gitaar en zang). Met muziek en verhalen uit hun beider leven steken ze iedereen in het publiek een hart onder de riem. 

Inschrijven

De voorstelling gaat door in CC De Plomblom op 15 oktober om 15 uur.
Je kan ze gratis bijwonen, maar moet wel inschrijven via activering@ninove.be. 


Meer over geestelijke gezondheid

Heel wat mensen krijgen vroeg of laat af te rekenen met geestelijke gezondheidsproblemen. Er zijn maar weinig mensen die werkelijk hulp zoeken voor hun problemen. Nochtans is de stap naar hulp minder groot dan u denkt. Als u met een psychologisch probleem kampt, neemt u best eerst contact op met uw huisarts

Raadpleeg het overzicht van hulpverlenende organisaties voor psychosociale hulp in Ninove. 


Contact