Geboortebos

In het jaar na de geboorte van hun kindje, worden de ouders uitgenodigd om een geboorteboom te komen planten in het geboortebos. De aanplant van het geboortebos vindt jaarlijks plaats op de dag van de natuur, een zondagnamiddag in november. De kindjes ontvangen een 'boomdiploma', en een kleine attentie.

De stad startte in 2011 met de aanplanting van een geboortebos. Hiermee wil het stadsbestuur de symboliek van nieuw leven en het geven van groeikansen aan iedereen benadrukken en de bevolking betrekken bij het uitbreiden van een mooi stukje natuur in onze groene gemeente.

Het geboortebos maakt deel uit van het toekomstige stadrandbos/speelbos dat de stad in samenwerking met en op eigendom van Natuurpunt vzw aanlegt. Het wordt aangelegd in de Venebroeken, een natuurgebied ter hoogte van Den Dollar (Elisabethlaan, Ninove).

De eerste bomen die werden aangeplant, zijn al een paar meter hoog en binnenkort zal het geboortebos voor wandelaars toegankelijk gemaakt worden door de aanleg van een wandelpad in gras en een houten vlonderpad door een stukje rietmoeras.

Toegankelijkheid met de rolstoel

Het bos is misschien moeilijk berijdbaar met een rolstoel.

Kaart geboortebos

   
   

Contact informatie