Het coronatestcentrum in Ninove, hoe werkt dat?

Sinds 16 september is er in Ninove een testcentrum voor COVID-19. Je kan er terecht als je getest moet worden op COVID-19. Dit kan door een doorverwijzing van je huisarts of de contact tracer. Je krijgt een persoonlijke code – gelinkt aan je rijksregisternummer – waarmee je je kan laten testen. Zonder deze code kan je je niet laten testen.

Testcentrum op volle toeren

Tussen 16 september en 31 oktober nam het testcentrum al 2.366 testen af bij burgers. Er werden individuen getest, maar even goed ook groepen zoals klassen, sportploegen. Op piekmomenten liep de teller op tot 150 testen op één namiddag. Op dit moment worden er (op aanraden van de hogere overheid) geen testen uitgevoerd voor mensen die geen symptomen vertonen en reizigers uit rode zones. Daardoor is het aantal dagelijkse testen drastisch gedaald. Maar dit is tijdelijk, dus bereidt het testcentrum zich voor op nieuwe piekmomenten. 

Waar moet je op letten als je naar het testcentrum komt?

Zorg dat je eerst contact hebt gehad met je huisarts of een contact tracer, zij bezorgen jou een persoonlijk testcode. Deze heb je nodig om een test te laten afnemen. Neem zeker je identiteitskaart mee, zorg dat je je eigen telefoonnummer en naam van je huisarts kent, zet een mondmasker op en hou voldoende afstand in de (eventuele) wachtrij. Als je getest bent, ga je rechtstreeks naar huis en blijf je in quarantaine tot je de uitslag hebt. Als deze negatief is, mag je terug buitenkomen. Als deze positief is, bespreek je de verdere quarantaineregels met je huisarts.

Het testcentrum bevindt zich aan het vroegere politiekantoor, Onderwijslaan 75, Ninove.

 


Activiteiten zoeken