127 parkeerplaatsen voor handelskern en woonwijk

8
okt
2019

De publieke parking aan de Mallaardstraat wordt volledig heringericht. Het aantal parkeerplaatsen zal daardoor stijgen tot 127! Het comfort van de gebruikers wordt ook verhoogd. De weg wordt in asfalt aangelegd en de parkeerplaatsen krijgen een waterdoorlatende bovenlaag.

De herinrichting wil een extra oplossing bieden voor de parkeerdruk in de handelskern en de nabijgelegen woonwijk. Een voetgangersdoorgang aan de uiterste punten zal de afstand korter maken voor wie naar het centrum of de woonwijk wil.

Op de parking komen nieuwe verlichting, oplaadpunten voor elektrische wagens en fietskluizen voor mensen die in Ninove centrum werken, parkeren op de Mallaardparking en met hun persoonlijke fiets het laatste stukje naar het werk afleggen. Het wordt ook een groene parking, met behoud van de dubbele rij bomen langs de Mallaardstraat. Hoogtebegrenzers moeten oneigenlijk gebruik van de parking door vrachtwagens tegengaan. De werken startten begin september en moeten voor de drukke eindejaarsperiode afgerond zijn.


Contact

Activiteiten zoeken