Habbekrats

Habbekrats is een kleurrijke jeugdwelzijnswerkorganisatie die zich ook in Ninove gevestigd heeft.  Habbekrats zet zich in voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar oud en biedt hen warmte, vriendschap, avontuur en hulp.

Het is de taak van de jeugdopbouwwerkers van Habbekrats om kinderen en jongeren te verbinden met elkaar én met de samenleving. Ze zien zichzelf hierbij als vriend van de jongeren en partner van het jeugdwerk.

Habbekrats gaat ook elk jaar op kamp. Jaarlijks zijn er meer dan 80 kampdagen waar jongeren  een heus avontuur beleven en uitblinken als écht helden. Meer info hierover is te vinden op de website van Habbekrats.               

Net zoals in een aantal andere steden krijgt Ninove binnenkort ook zijn eigen Habbekratshuis, een warm jongerentrefpunt waar kinderen en jongeren elkaar dagelijks kunnen ontmoeten en nieuwe dingen kunnen bijleren van anderen maar ook over zichzelf. 

Activiteiten

Habbekrats organiseert bijna dagelijks activiteiten in Ninove. Voorlopig gaan deze door in jeugdcentrumDe Kuip en in het park van Ninove.

De jeugdwerkers van Habbekrats voorzien naschoolse activiteiten zoals sport en spel maar gaan ook regelmatig op uitstap.

De weekplanning van Habbekrats Ninovekan je terugvinden op hun Instagrampagina

Contact

Je kan de jeugdopbouwwerkers van Habbekrats bereiken via Instagram, maar je mag ook gerust op zoek gaan naar Tibout (links op de foto) en Mauro (rechts op de foto) in het park. Daarnaast kan je hen ook bereiken via e-mail: tibout@habbekrats.be en mauro@habbekrats.be.

Tibout en Mauro staan klaar voor onze Ninoofse kinderen en jongeren en helpen iedereen graag verder!