Stad Ninove neemt vier groene voertuigen in gebruik

9
okt
2019

De technische dienst van de stad neemt vier nieuwe dienstvoertuigen in gebruik. De stad koos voor groene wagens, die rijden op aardgas.

De stad koos voor aardgas, omdat die wagens een stuk minder uitstoten en dus beter zijn voor het milieu. Dat de technische dienst voor milieuvriendelijke wagens heeft gekozen, is geen toeval. Een aantal jaren terug al heeft het stadsbestuur beslist om bij nieuwe aankopen voor een groen alternatief te kiezen, als dat haalbaar is.

Hoewel de vier voertuigen er identiek uitzien, mag je er maar twee besturen met een rijbewijs B. Voor de andere twee heb je een vrachtwagenrijbewijs C nodig. “De rijbewijs C-wagens mogen 2 ton meer laden dan de kleinere, en dat is belangrijk voor bepaalde van onze diensten, denk maar aan de groendienst”, vertelt Marc Asselman, diensthoofd van de technische dienst. “De lichtere, met rijbewijs B, gaan we inzetten voor ‘Ninove Nette Stad’, bij het ophalen van vuilniszakken.”

De vier voertuigen kosten samen 198.000 euro, inclusief btw. De oude voertuigen, die dringend aan vervanging toe waren, werden overgenomen door de garage.


Contact

Activiteiten zoeken