Betaal minder voor groene stroom

20
nov
2020

Wil jij besparen op je energiefactuur en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een beter klimaat? Doe dan mee met de tiende groepsaankoop voor groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen en maak de overstap naar groene en scherp geprijsde energie van eigen bodem.

Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kan de Provincie een lage prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas. De leverancier die tijdens de energieveiling op 2 februari 2021 de beste prijs kan bieden, is de winnaar. Hoe meer deelnemers, hoe groter de korting. Bedrijven, zelfstandigen en verenigingen met een beperkt verbruik kunnen ook deelnemen.

Hoe schrijf je je in voor de groepsaankoop?

Vanaf 23 november 2020 tot 2 februari 2021 kan je inschrijven via:

Inschrijven is gratis en volledig vrijblijvend.

Ten laatste drie weken na de veiling (2 februari) ontvang je een persoonlijk aanbod met een prijs, berekend op jouw opgeggven verbruik. Je hebt dan tot eind april 2021 om te beslissen of je op het aanbod ingaat. Een vlotte overstap naar je nieuwe leverancier wordt daarna gegarandeerd.

Waarom veranderen van energieleverancier?

Uit onderzoek van de VREG blijkt dat de prijs de belangrijkste reden is om over te stappen. Via de Groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen in 2020 stapten zo’n 33.000 consumenten over naar een voordeliger en groener energiecontract. Voor een Oost-Vlaamse gezin kon de energiefactuur gemiddeld 477 euro goedkoper.

Naast prijs speelt duurzaamheid de laatste jaren een steeds grotere rol. Steeds meer Vlamingen gaan bewuster om met hun energie. Via de Groepsaankoop van de Provincie Oost-Vlaanderen wordt het voor gezinnen en professionelen eenvoudiger om een keuze voor groene en lokale energie te maken.

Meer info? Tel. 0800 60 601, groenestroom@oost-vlaanderen.be 


Contact

Activiteiten zoeken