GR20180913 Punt AP1: Interpellatie van raadslid Kurt Van Den Driessche aan de schepen van mobiliteit m.b.t. het vervangen van fietspaden door fietssuggestiestroken (datum van publicatie 04/10/2018)

Volgende motivering wordt door de heer Kurt Van Den Driessche in zijn interpellatie vermeld:

“Motivatie:

Wat goed is moet je houden. Wat beter kan, moet je verbeteren.

Toelichting:

Voor de zomervakantie werden er in de stad op veel plaatsen fietssuggestiestroken aangebracht. De idee is goed, maar meer en meer stel ik me de vraag of hierover wel (genoeg) is nagedacht?

Vooral met betrekking tot de fietspaden die we vroeger hadden (in de Brusselstraat en op de Centrumlaan) waar nu fietssuggestiestroken van zijn gemaakt, of toch iets wat er moet voor doorgaan. Een achteruitgang dus voor de fietser want (tenzij anders aangeduid) mag je op een fietssuggestiestrook wel rijden en parkeren. Op een fietspad niet.

Eigenlijk komt het erop neer dat men iets te ijverig is geweest en ook bestaande rode fietspaden, geel heeft geschilderd. Daarop is er dan een poging gevolgd om de zaak recht te zetten, maar de oplossing is nog erger dan het probleem…

In de Brusselstraat is er nu een zone waar een gele fietssuggestiestrook over gaat naar een geel fietspad (wat voor verwarring zorgt) en dan aansluit op een rood fietspad…

In de Centrumlaan is het zo mogelijk nog erger. Daar is het brede rode fietspad vervangen door een smalle gele strook die voor een stuk wel met volle witte lijnen is afgeboord en voor een stuk niet... Een okergele strook tussen twee volle witte lijnen is dus geen fietssuggestiestrook en ook geen fietspad… Maar wat is het dan wel?

Vragen:

- Wat was de totale kostprijs voor het aanbrengen van okergele (al dan niet fietssuggestie) stroken in de stad?

- Waarom is er in de Brusselstraat en de Centrumlaan voor gekozen om fietspaden te vervangen door fietssuggestiestroken (of iets wat ervoor moet doorgaan)?

- Waarom werden de richtlijnen voor fietssuggestiestroken niet gevolgd (breedte)?

- Werd de opdracht al opgeleverd en zoja, werden de reeds eerder gemelde opmerkingen (over het niet naleven van de voorwaarden van het bestek inzake uitvoering) ook opgenomen?”


Contact informatie