GR20180621 AP5: Interpellatie van raadslid Kurt Van Den Driessche aan de bevoegde schepen over het inrichten van een stembureau in WZC Klateringen (datum van publicatie 05/09/2018)

Volgende motivering wordt door de heer Kurt Van Den Driessche in zijn interpellatie vermeld:

“Motivatie:

Inwoners die in WZC Klateringen verblijven, wonen er met een reden. Dat ze niet meer alleen thuis wonen heeft niet altijd te maken met geestelijke gezondheid, maar dikwijls ook met hun fysiek. Een aanzienlijk aantal bewoners is dus nog voldoende bij verstand om zelf een stem uit te brengen, alleen zijn ze minder mobiel… Dit zou ook voorkomen dat een massa aan volmachten moet worden uitgeschreven, gewoon omdat de bewoners niet meer tot in het stembureau geraken.

Toelichting:

Uit respect voor onze oudere medemens stel ik voor om in Klateringen een stembureau in te richten. Er is immers geen regel die dat zou verbieden. Dit zou ook getuigen van respect voor oudere medemens en een teken zijn dat we waarde hechten aan hun mening. Voor validen maakt het ook niet uit of ze nu daar of elders moeten gaan stemmen. Daarom stel ik voor om 1 stemlokaal van het Zusterhuis te verplaatsen naar WZC Klateringen. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de buurt. Misschien is dit een uitgelezen kans voor buurtbewoners om hun buren te leren kennen.

Motie:

De gemeenteraad geeft het CBS de opdracht om op 14 oktober 2018 een stemlokaal in te richten in WZC Klateringen om de bewoners van het WZC de kans te geven zelfstandig te stemmen.”


Contact informatie