GR20171214 Punt 24. Evenementen - stationeervergunning Ninove on Ice 2017-2018 - goedkeuring (datum van publicatie 29/01/2018)

Gelet op het gemeentedecreet;

 

Gelet op de mondelinge vraag van de heer Benjamin Adam, Beverstraat 26 bus 1, 9400 Ninove, voor Maspoe, om een stationeervergunning te verkrijgen voor ‘Ninove on Ice’ 2017-2018 van vrijdag 15 december 2017 tot en met zaterdag 6 januari 2018, inbegrepen de vraag om een retributie te mogen innen van de verkopers van eet- en drankkramen en andere kleine foorinrichtingen die een band hebben met de ijspiste en zich ook in de directe omgeving van de ijspiste en voor de duur van het evenement ‘Ninove on Ice’ opstellen;

 

Overwegende dat voor Ninove On Ice 2017-2018 een stationeervergunning kan worden toegekend van vrijdag 15 december 2017 tot en met zaterdag 6 januari 2018;

 

 

Besluit:

 

 

met 28 ja-stemmen (Vanderpoorten Dirk, De Jonge Tania, Coppens Katie, Cosyns Veerle, Evenepoel Henri, Vande Winkel Wouter, De Schepper Paul, Torrekens Marc, Triest Alain, Meert Lieven, Casteur Michel, Van Eeckhout Freddy, Timmermans Jacques, Corijn Rudy, Violon Jannick, D'haeseleer Guy, Van Ongeval Octaaf, Vanbelle Corinne, Vermassen Stijn, D'Hondt Femke, Plancke Marc, Arents Joost, Van Den Driessche Kurt, Vanderpoorten Veerle, Rassaerts Gerd, Van Der Haeghen Bruno, Steenhout Hedwig, Souffriau Dirk)

1 onthouding (Van Melkebeek Antoine)

 

 

 

Artikel 1

Aan Maspoe, p/a de heer Benjamin Adam, Beverstraat 26 bus 1, 9400 Ninove, wordt een stationeervergunning verleend op het openbaar domein van de stad Ninove ter gelegenheid van Ninove On Ice van vrijdag 15 december 2017 tot en met zaterdag 6 januari 2018 op het plein aan de Ninia zoals op plan beschreven.

 

Artikel 2

Deze stationeervergunning geldt van vrijdag 15 december 2017 tot en met 7 januari 2018.

 

 

 

Artikel 3

De stationeervergunning, vermeld in artikel 1, mag door de aanvrager alleen worden gebruikt voor de organisatie van Ninove on Ice 2017-2018.

 

Artikel 4

Aan Maspoe wordt toestemming verleend om een vergoeding te vragen aan ambulante handelaars (eetkramen, venters en fotografen) rond de ijspiste op het Niniaplein te Ninove staan, er een directe band mee hebben en zich engageren voor de periode van dit evenement. Er kan geen vergoeding gevraagd worden aan de ambulante handelaars die een vaste standplaats innemen en hiervoor in toepassing van het besluit van 25 oktober 2001 een vergoeding voor een heel jaar aan de stad betalen.

 

Artikel 5

De aanvrager mag voor de organisatie van Ninove On Ice 2017-2018 een beroep doen op derden en aan deze derden een vergoeding vragen voor de deelname aan deze activiteit.

 

Artikel 6

Er kan geen vergoeding worden gevraagd van kermisattracties die in toepassing van het besluit van de gemeenteraad van 25 oktober 2001 een standplaatsrecht betalen aan de stad.

 

Artikel 7

Noch de aanvrager, noch de in artikel 4 en 6 vermelde derden kunnen rechten verkrijgen op het openbaar domein, vermeld in artikel 1, die afbreuk doen aan zijn bestemming of aan de macht van de stad om het gebruik van het bedoeld openbaar domein te regelen of te wijzigen, volgens de behoeften en het belang van de burgers in het algemeen, onverminderd de rechten en de plichten die voortvloeien uit deze vergunning.

 

Artikel 8

De aanvrager zal erop toezien dat alle politiereglementen en alle brandveiligheidsvoorschriften met betrekking tot het door hem georganiseerde evenement, zowel door hemzelf als door derden, vermeld in artikel 4 en 6, stipt worden nageleefd.

 

Artikel 9

De aanvrager dient er op toe te zien dat de derden, waarop de aanvrager, overeenkomstig artikel 4 en 6 van de stationeervergunning, een beroep doet, de nodige verzekeringen hebben afgesloten en in regel zijn met de wettelijke bepalingen.

 

Artikel 10

Aan wagens van hulpdiensten, zoals zieken- en brandweerwagens, dient altijd toegang tot het vergunde domein te worden gegeven.

 

Artikel 11

Het is de aanvrager of de derde waarop hij een beroep doet, niet toegelaten op het vergunde domein werken uit te voeren of de wegverhardingen open te breken zonder voorafgaande en uitdrukkelijke toestemming van het college van burgemeester en schepenen.

 

Artikel 12

Alle kosten, voortspruitend uit deze stationeervergunning, zijn ten laste van de aanvrager.

 

Artikel 13

Deze stationeervergunning ontslaat de aanvrager en de derden waarop hij een beroep doet, niet van de naleving van de bepalingen van het algemeen politiereglement, van het ter gelegenheid van carnaval getroffen tijdelijk politiereglement op het wegverkeer en van de tijdelijke politiereglementen.


Contact informatie