GR20170921 AP7. Interpellatie van raadslid Ilse Malfroot over de verkeerssituatie in de Outerstraat(datum van publicatie 11/10/2017)

Volgende motivering wordt door mevrouw Ilse Malfroot in haar interpellatie vermeld:

 

“Enige tijd geleden werd er opnieuw tweerichtingsverkeer ingevoerd in de Outerstraat.

 

Sindsdien werd de Outerstraat echter opnieuw een autostrade, waar stevig wordt doorgereden. In die mate zelfs dat automobilisten er stevig op het voetpad rijden om toch maar door te kunnen.

 

Deze situatie wordt met de dag gevaarlijker, en vraagt dringend om actie!

Indien men niet kan doorrijden, dan staat men er net als op de autostrade, stil.

De situatie ter hoogte van het kruispunt met de Pizza Hut wordt er met de dag slechter.  Het verkeer kan niet door omwille van geparkeerde wagens langs beide zijden in het begin van de Outerstraat. Zwaar verkeer, bussen, personenwagens... versperren dagelijks de straat.

 

Dagelijks staan er auto’s aan te schuiven tot halfweg de Outerstraat of verder.

Onderstaande foto werd genomen om 10u deze ochtend, en illustreert de dagdagelijkse situatie in de Outerstraat tijdens het spitsuur.

 

 

Schepen Van de Winkel beloofde om dringend werk te maken van parkeervakken. Het wordt hoog tijd deze situatie wordt aangepakt!!!

 

De fietsers en voetgangers worden er bijna van het voetpad gereden.

Automobilisten kunnen nauwelijks nog door omwille van de hoge parkeerdruk in het begin van de Outerstraat, en het feit dat bussen en ander vervoer zich in het begin van de straat tussen de geparkeerde voertuigen moeten zien te murwen.

 

Forza Ninove, bij monde van gemeenteraadslid Ilse Malfroot, zal de schepen hierover ondervragen tijdens de gemeenteraad aanstaande donderdag.”

 

 

 

Deze interpellatie geeft geen aanleiding tot het treffen van een besluit.


Contact informatie