GR20170921 AP3. Interpellatie met vragen van raadslid Kurt Van Den Driessche aan de schepen van communicatie met betrekking tot de duiding van het parkeerbeleid in Ninove Info(datum van publicatie 11/10/2017)

 

 

Volgende motivering wordt door de heer Kurt Van Den Driessche in zijn interpellatie met vragen vermeld:

 

“Motivatie:

Wij vragen ons af of er binnen de meerderheid of zelfs binnen de diensten, iemand de proefdruk van Ninove Info eens kritisch doorneemt voor deze in druk gaat? De manier waarop het parkeerbeleid in Ninove Info nr. 6 (zomer) werd uitgelegd, is wat ons betreft een schoolvoorbeeld van hoe je mensen op het verkeerde been zet.

 

Toelichting:

SMS parkeren kan wel makkelijk zijn, maar in Ninove Info wordt alvast met geen woord gerept over de kosten ervan.

Er wordt aangekondigd dat er Shop&Go zones komen op verschillende plaatsen, maar waar juist is bij het ter perse gaan nog niet bekend. Dit laat ons vermoeden dat er overhaast tewerk is gegaan. Meer nog, nu ze er zijn lijkt het er op dat de aantallen en plaatsen alvast niet met de handelaars werden overlegd.

Aan de hoeveelste herziening van het parkeerbeleid we intussen al toe zijn durf ik me al niet meer te wagen, maar duidelijker of eenvoudiger wordt het er niet op. Zones worden verschoven en bewoners moeten kaarten laten aanpassen. De verduidelijkende kaart in Ninove Info doet echter het tegenovergestelde van dat waarvoor ze werd bedoeld. De straten hebben bepaalde kleuren, de zones hebben een andere kleur. Meerdere combinaties zijn mogelijk. En dan zijn de zones nog genummerd. In de legende wordt die nummering echter niet gebruikt en is het evenmin duidelijk of de uitleg over een zone met bepaalde kleur nu slaat op de kleur van de zone of de kleur van de straten in die zone. Na wat onderzoek kunnen we dus het volgende stellen:

Met ‘rode zone’ wordt bedoeld: de appelblauwzeegroene zone 1 met rode straten (en niet de zalmroze zone 3 met paarse straten)

Met paarse zone wordt bedoeld: de licht groene zone 2 en de zalmroze zone 3 met paarse straten (en niet de paarse zone 5 met donkerblauwe straten)

Met gele zone wordt bedoeld: de gele zones zonder nummer (en niet de gele zone 4 met donker blauwe straten)

Met Donker blauwe zone wordt bedoeld: de gele zone 4 en de paarse zone 5 met donker blauwe straten(en niets anders)

Met de licht blauwe zone wordt bedoeld: de oranje zone 6 met licht blauwe straten (en niet de appelblauwzeegroene zone 1 met rode straten, noch de Dender)

Met de groene zone wordt bedoeld: de groengekleurde parkings aan het Station, Mallaard en Therésiakerk (en niet de groene zone 2 met paarse straten).

 

Vragen:

Hoeveel ambtenaren zijn er belast met de redactie van Ninove Info?

Wordt de proefdruk nagelezen door leden van de meerderheid en/of CBS vooraleer iemand een akkoord geeft voor de druk ervan?

Worden artikels nagelezen door de bevoegde schepen(en)?

Wordt de proefdruk wel door iemand nagelezen?

Als zelfs de mensen die het plan moeten opmaken er niet meer wijs uit raken, hoe kan je dan verwachten dat de gemiddelde burger of bezoeker er wijs uit raakt?”

 

 

 

Deze interpellatie geeft geen aanleiding tot het treffen van een besluit.


Contact informatie