GR20170921 AP11. Interpellatie van raadslid Rudy Corijn i.v.m. de stand van zaken aangaande de gevraagde definitieve afrekening (door Solva) van de lopende dossiers toerismekantoor en jeugdhuis(datum van publicatie 11/10/2017)

 

 

Volgende motivering wordt door de heer Rudy Corijn in zijn interpellatie vermeld:

 

Toelichting:

 

Ik verwijs naar de vergadering van de gezamenlijke commissie d.d.  8 juni 2017, tijdens dewelke  de vertegenwoordigers van Solva  in grote lijnen toelichting  gaven inzake de tot op heden gemaakte kosten van de lopende dossiers “ Toerismekantoor” en “ Jeugdhuis” dewelke ingevolge een samenwerkingsverband met de stad Ninove door Solva  worden opgevolgd.

 

Het kan niet ontkend worden dat de commissieleden enigszins verbaasd waren van de oplopende kosten en de aanrekening ervan. ( loonkost   ,overheadkosten, financieringskost…)

Zo werd er  onder meer vastgesteld dat er een financieringrente wordt aangerekend van +- 2,5 % , gekoppeld aan de Euribor index . Echter blijkt deze index momenteel zelfs negatief te staan .

 

Tevens wordt de financieringskost “ cumulatief “ aangerekend. Te weten: bedrag investeringen + interest. Het daaropvolgend jaar wordt de financiering terug aangerekend op basis van de voorheen gedane investering + de reeds aangerekende interest. Met andere woorden men betaalt dus “ interest op de reeds aangerekende interesten  “.

 

De verenigde commissie drong  aan om in beide dossiers “ tabula rasa “ te maken en asap een eindafrekening te maken. Bedoeling is om eventueel over te gaan tot een eindverrekening en deze nog in 2017 af te lossen.

 

De afgevaardigden van Solva deelden mee dat de desbetreffende eindafrekeningen binnen een termijn van een zestal weken beschikbaar konden zijn.       

 

Vragen:

 

Wat is de stand van zaken in dit dossier ?

 

Werden de desbetreffende “ eindafrekeningen “  reeds ontvangen en over welke bedragen gaan deze ?”

 

 

Deze interpellatie geeft geen aanleiding tot het treffen van een besluit.


Contact informatie