GR20170330 AP6. Interpellatie van raadslid Ilse Malfroot aan de schepen van financiën over het niet uitbetalen van de ploegenpremie aan 2 brandweerlieden(datum van publicatie 13/04/2017)

Volgende motivering wordt door mevrouw Ilse Malfroot in haar interpellatie vermeld:

 

Motivatie

 

Reeds een aantal jaar klaag ik het uitblijven van de uitbetaling van de ploegenpremie aan voor 2 beroepsbrandweerlieden.

Tot mijn grote verbazing stel ik vast dat we vandaag in dit dossier nog geen stap verder staan. U blijft maar weigeren om gepresteerde uren, te vergoeden. Gepresteerde uren in ploegendienst, op vraag van de toenmalige schepen en burgemeester, om de nodige permanentie te kunnen garanderen op de kazerne. Uren voor 8u ’s morgens en na 18u ’s avonds.

Uren die werden gepresteerd om tijdig te kunnen optreden bij noodgevallen in groot Ninove. Blijkbaar acht u als bevoegde schepen het niet nodig om uw waardering te tonen en de gepresteerde ploegenuren te betalen voor deze personeelsleden die dagelijks hun nek uitsteken en hun leven riskeren.

 

U blijft zich verstoppen achter het feit dat er geen statuut was, hoewel het statuut

 

Vragen:

 

-wanneer vond het overleg plaats tussen de bevoegde schepenen en de betrokken brandweerlieden over de uitbetaling van de door hun gepresteerde uren in ploegendienst?

- wat was het resultaat van deze besprekingen?

- welke financiële compensatie zullen de brandweerlieden ontvangen?


Contact informatie