GR20170126 AP5. Interpellatie van raadslid Antoon Van Melkebeek over inname standpunt over het ontwerp inrichting ontginningsgebied Diepe Straten - Steenbakkerij(publicatiedatum 27/02/2017)

Volgende motivering wordt door de heer Antoon Van Melkebeek in zijn interpellatie vermeld:

 

“In het begin van vorig jaar werden besprekingen gevoerd op het sectoroverleg GZC over de mogelijke ontsluiting van het leemontginningsgebied.

 

Op het advies van de sector GZC aan het College werd door het college van Burgemeester en Schepenen geen beslissing genomen in verband met de ontsluitingsproblematiek.

Verschillende adviezen dienden nog aangevraagd te worden, oa Onroerend erfgoed, Agentschap Natuur en Bos, ea.

 

Vragen die ik graag beantwoord zie ;

Is het College akkoord dat er een verdere leem ontginning gebeurd op een terrein van ongeveer 3 ha? Met een diepte van ongeveer 10 m.

 

Is het College akkoord dat er een aanvulling met aangevoerde gronden gebeurd van ongeveer 6,5 ha bovenop de nieuwe uitgegraven grond van 3ha ?

 

Zijn de nodige bouw- en milieuvergunningen aangevraagd en goedgekeurd ? Is er een archeologisch onderzoek uitgevoerd ?

 

Op basis van welke criteria werden de grenzen van de afbakening van het ontginningsgebied vastgelegd ? 

 

Welke waarborgen worden gesteld in verband met het gebruik van niet-verontreinigde gronden voor opvulling (900.000 m3) ? Hoe zal de controle hierop verlopen ?

 

Hoe lang zal het project, ontginning en aanvulling, duren ?  

 

Is er reeds contact genomen met buurtbewoners en naburige gemeente Haaltert in verband met de verkeersroute’s. Ook wat betreft de mobiliteit o.a. op de Denderhoutembaan.”


Contact informatie