GR20170126 AP14. Interpellatie en voorstel van raadslid Kurt Van Den Driessche aan de schepen van communicatie m.b.t. de belofte om raadsleden uit te nodigen op overlegmomenten met (een deel van) de bevolking(publicatiedatum 27/02/2017)

Volgende motivering wordt door de heer Kurt Van Den Driessche in zijn interpellatie en voorstel vermeld:

 

“Motivatie:

Tijdens de gemeenteraad van november 2016 deed ik het voorstel om ook de raadsleden in te lichten wanneer de stad een vergadering zou organiseren om de bevolking of een deel ervan, te informeren of te bevragen. Er werd afgesproken het voorstel niet ter stemming voor te leggen, maar er werd eveneens beloofd daar werk van te maken.

 

Toelichting:

Niet lang na die belofte werd ik ingelicht door een buurtbewoner over een info avond die zou doorgaan over de komst van het nieuwe Jeugdhuis.

 

Vraag:

Welke overleg- of infomomenten zijn er sinds begin december 2016 nog doorgegaan waar de gemeenteraadsleden niet van werden ingelicht?

 

Voorstel:

De gemeenteraad beslist dat voor elke vergadering met inwoners van de stad en met betrekking tot het bestuur en/of de ontwikkeling van de stad (aanpassingen m.b.t. mobiliteit, infrastructuurwerken, geplande bouwwerken, bevraging van de buurt, …), ook de gemeenteraadsleden zullen worden uitgenodigd op die vergaderingen.”


Contact informatie