GR20160323 punt AP7: Interpellatie van raadslid Joost Arents in verband met de voorrangsregeling op het kruispunt van de Twijndersweg met de Graanmarkt (datum van publicatie 11/04/2016)

Volgende motivering wordt door de heer Joost Arents in zijn interpellatie vermeld:

"Op de GR van 28 januari 2016 had ik een motie ingediend op punt 16 om de opheffing van de voorrangsregeling op het kruispunt Despauteerstraat-Graanmarkt te bekomen.

Deze motie werd toen weggestemd maar schepen Vande Winkel had wel gezegd dat hij mijn motie nog eens wilde herbekijken en bespreken met de verkeerscommissie en zou dan naar me terugkoppelen.

Omdat dit tot heden nog niet is gebeurd en ik geen enkele info gecommuniceerd kreeg (al was het maar we zijn ermee bezig) wil ik vandaag nog eens interpelleren ivm die voorrangsregeling.

Onze fractie pleit voor duidelijkheid en uniformiteit naar de weggebruikers toe. Het is nogal vreemd dat op dezelfde Graanmarkt de ene keer een voorrang van rechts geldt en 150 meter verder het omgekeerde.

Onduidelijker kan men niet zijn. Zelfs verschillende mensen van de meerderheid geven me daarin gelijk.

Bovendien zijn volgens mij de argumenten van het een is een parking, het andere een straat, van ondergeschikte waarde. Voor de bestuurders die de Graanmarkt komen opgereden vanaf de Mallaard of de Dreef lijkt of alles aan de rechter kant een parking is, zelfs aan de straatbetegeling kan men amper zien dat er een uitgang is van een straat die over een parking loopt. Bovendien is dit een zeer complex kruispunt waar het verkeer dikwijls komt vast te zitten.

Nog eens de bezoekers die Ninove niet kennen schatten dit in als parkings waaruit auto's komen (zowel parking rechts rond de Twijndersweg als de parking die de Despauteerstraat uitrijden) waardoor de voorrang van rechts gevaarlijk was om te nemen met als gevolg dat sommigen hem nemen, anderen dan weeral niet.

De voorrangregeling over de ganse Graanmarkt uniform maken zal volgens ons de conflicten verminderen  en het kruispunt veiliger maken zeker omdat het hier kwasi identieke situaties op hetzelfde plein betreffen.

N-VA vraagt daarom de gemeenteraad om de voorrangsregeling thv de Twijndersweg op te heffen."