GR20160323 punt AP4: Interpellatie van raadslid Kurt Van Den Driessche met betrekking tot de bereikbaarheid van de politiediensten voor rolstoelgebruikers (datum van publicatie 11/04/16)

Volgende motivering wordt door de heer Kurt Van Den Driessche in zijn interpellatie vermeld:

"Motivatie / toelichting:

Dat gebruikers van een (elektrische) rolstoel of aanverwanten dikwijls met onneembare hindernissen worden geconfronteerd, is een feit. Onder punt 25 van het Lente-akkoord lees ik 'Zo willen we de fysieke en sociale toegankelijkheid voor mensen met een beperking in onze stad verhogen, zowel in openbare als private gebouwen en ruimten, als bij evenementen en verenigingen.'

Als je dan vast stelt dat er vroeger, aan de inkom van het stadhuis een hellend vlak was voorzien thv de trap onder de gaanderij, maar nu niet meer, dan is dit geen stap vooruit, maar een sprong achteruit. Het toppunt is dat er aan de inkom van het politiekantoor een rolstoelplatteau staat maar je met de rolstoel dus niet tot daar raakt!? Beetje hypocriet? Niet?

Vraag:

Als er op zeer korte termijn beslissingen kunnen worden genomen inzake de locatie van een jeugdhuis, als er massa's geld worden verkwist aan nutteloze projecten, als er massa's geld gaan naar sponsoring van culturele en sportieve evenementen, als er veel tijd en geld wordt gespendeerd aan initiatieven die de integratie van nieuwkomers moet bevorderen zoals Ninomundo, is het dan te veel gevraagd om publieke gebouwen toegankelijk te maken voor mensen met een fysieke beperking?

Motie:

De gemeenteraad vraagt het CBS om het eigen, al dan niet voor publiek toegankelijk patrimonium, te testen op de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en in geval de toegang tot gebouwen niet voor rolstoelgebruikers kan worden gegarandeerd, daar onmiddellijk op zoek te gaan naar een oplossing."