GR20151216 Punt 12. Gemeentebelastingen - retributie op het innemen van de openbare weg tijdens manifestaties andere dan kermissen, foren en carnaval - aanpassing (datum van publicatie 24/12/2015)

Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen;

 

Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 25 oktober 2001 houdende aanpassing aan de invoering van de euro van de retributie op het innemen van de openbare weg tijdens manifestaties andere dan kermissen, foren of carnaval;

 

Overwegende dat het om budgettaire redenen passend is om in artikel 1 van het retributiereglement per dag een retributie vast te stellen ten bedrage van € 25 en € 20 per dag indien een standplaats voor een gans jaar verleend wordt;

 

Besluit:

 

 

met 18 ja-stemmen (Dirk Vanderpoorten, Tania De Jonge, Katie Coppens, Veerle Cosyns, Henri Evenepoel, Wouter Vande Winkel, Paul De Schepper, Marc Torrekens, Alain Triest, Lieven Meert, Freddy Van Eeckhout, Jacques Timmermans, Jannick Violon, Octaaf Van Ongeval, Corinne Vanbelle, Stijn Vermassen, Misja De Ridder, Bruno Van Der Haeghen)

12 nee-stemmen (Rudy Corijn, Guy D'haeseleer, Ilse Malfroot, Antoine Van Melkebeek, Stania Van Loo, Femke D'Hondt, Joost Arents, Maria Keymolen, Kurt Van Den Driessche, Veerle Vanderpoorten, Gerd Rassaerts, Levi Verberckmoes)

 

 

Met ingang van 1 januari 2016 wordt het retributiereglement op het innemen van de openbare weg tijdens manifestaties andere dan kermissen, foren en carnaval opgeheven en van dan af vervangen door volgende bepalingen:

 

Artikel 1

 

Er zal van venters die naar aanleiding van manifestaties andere dan kermissen, foren en carnaval een standplaats verlangen, de betaling van een retributie vereist worden ten bedrage van € 25 euro per dag, ongeacht de aard van de verkochte waren (bv. frietwagen en eetkramen, verkopers van ijsroom, slakken, hotdogs, ballons, fotografen, enz. …).

Indien een standplaats voor gans het jaar verleend wordt, wordt het voormeld tarief vastgesteld op € 20 per dag.

 

Artikel 2

 

De retributie is betaalbaar in handen van de financieel beheerder. De aanvrager zal moeten blijk geven van een voorafgaandelijke schriftelijke toelating van de burgemeester, voorgeschreven bij artikel 10 van het algemeen politiereglement. Er zal hem een kwijting gegeven worden, dat als bewijs van betaling geldt. Dit betalingsbewijs zal overeenkomstig artikel 10 van hetzelfde algemeen politiereglement, duidelijk op de inrichting uitgehangen worden.

 

Artikel 3

 

Bij gebreke van minnelijke betaling zal de inning van de retributie geschieden langs de wettelijke burgerlijke rechtspleging.

 

Artikel 4

 

Conform artikel 253, §1, 3° van het gemeentedecreet zal een kopie van dit besluit naar de provinciegouverneur worden verzonden. 


Contact informatie