GR20151126 Punt 23. Burgerzaken - adoptiepremies - goedkeuring wijziging termijn afhalen geschenkbon (datum van publicatie 16/12/2015)

Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen;

 

Gelet op het besluit van de gemeenteraad van 23 januari 2014 waarbij adoptiepremie wordt verleend aan de inwoners van de stad Ninove;

 

Gelet op het feit dat de stad met ingang van 1 januari 2014 een adoptiepremie verleende in de vorm van een geschenkbon waarvan het bedrag werd vastgesteld op 25 euro per kind;

 

Overwegende dat een aantal mensen hun geschenkbonnen wel aanvragen maar niet meer komen afhalen;

 

Besluit:

 

 

met éénparigheid van stemmen

 

 

Artikel 1

 

De raad keurt de uitbetaling van de adoptiepremies in vorm van geschenkbonnen van stad Ninove ter waarde van 25 euro per kind goed.

 

Artikel 2

 

De rechthebbenden dienen hiertoe een aanvraag te richten aan het college van burgemeester en schepenen, uiterlijk 6 maanden na de geboorte van het kind.

 

Artikel 3

 

De geschenkbonnen zullen slechts verleend worden, binnen de perken van het hiervoor jaarlijks door stad Ninove voorziene en door de hogere overheid goedgekeurde budget.

 

Artikel 4

 

De geschenkbonnen dienen afgehaald te worden binnen 6 maanden na de beslissing van het college van burgemeester en schepen ter toekenning van de adoptiepremies.

 

Artikel 4

 

Het huidige besluit heft het gemeenteraadsbesluit van 23 januari 2014, met ingang van 1 januari 2016, op.

 

Artikel 5

 

Dit besluit gaat in op 1 januari 2016.


Contact informatie