GR20151029 AP6. Voorstel van raadslid Rudy Corijn aan het college van burgemeester en schepenen om in te gaan op het verzoek van "Kerstcircus Samuel Pauwels" om tijdens de eindejaarsperiode 2015/2016 een standplaats te krijgen in Ninove (datum van publica

Volgende motivering wordt door de heer Rudy Corijn in zijn voorstel vermeld:

 

Motivatie

 

Wij vernamen via de pers dat de stad Ninove tijdens de eindejaar- en koopjesperiode  inspanningen wil doen om de aantrekkingskracht van onze stad te vergroten en via diverse initiatieven de lokale middenstand een duwtje in de rug te wil geven, initiatieven die de N-VA Ninove zeker ondersteunt.

 

Onder meer met het plaatsen van verlichting, het ondersteunen van de ijspiste, het plaatsen van diverse kraampjes in het centrum

 

Het stadsbestuur ontving reeds in het verleden aanvragen tot het plaatsen van een kerstcircus Deze werden om onduidelijke redenen niet beantwoord of behandeld.

 

Thans kreeg het stadsbestuur een aanvraag van het “ Kerstcircus Samuel Pauwels” om gedurende de periode van 19 december 2015 tot  03 januari 2016 een plaats te kunnen krijgen in Ninove.

Het familiale Kerstcircus Pauwels brengt zijn publiek terug naar het circus van hun kindsheid, een mens tot mens spektakel waarbij artistieke prestaties van de familie dichtbij mee te beleven is, zonder gebruik van dieren. Zij komen juist terug van een uitgebreide tournee in Duitsland.

 

Geen grote infrastructuren, geen dieren, geen mega trucks, maar wel zeer kindvriendelijk onthaal, commedia del arte atmosfeer, aanvaardbare toegangsprijzen en een sprookjesachtige onderdompeling in de wondere wereld van het circus. De in te nemen ruimte is beperkt en de stadsinfrastructuur wordt niet beschadigd. Meer informatie kan u vinden op hun website.

 

Voorstel

 

Gelet op het feit dat de aanwezigheid van een “ Kerstcircus” de reeds door de stad genomen initiatieven tijdens de eindejaar – koopjes kan aanvullen en ondersteunen; omwille de kindvriendelijk van dit evenement; gezien het evenement geen bijkomende kosten meebrengt voor de stad en het zeker een meerwaarde betekent voor uitstraling van onze stad, verzoekt de gemeenteraad het college in te gaan op de vraag van het “ Kerstcircus Samuel Pauwels” tot het plaatsen van kerstcircus.”


Contact informatie