GR20150910 AP5. Interpellatie van raadslid Kurt Van Den Driessche met betrekking tot moeilijk leesbare of zelfs ontbrekende huisnummers(datum van publicatie 23/09/2015)

Volgende motivering wordt door de heer Kurt Van Den Driessche in zijn interpellatie en motie vermeld:

 

“Motivatie:

 

Tijdens de laatste gemeenteraad van de vorige legislatuur werd nog een bijna emotionele oproep gedaan om werk te maken van leesbare huisnummers in Ninove. Tot op heden heb ik hierover geen enkel initiatief opgevangen. In buurgemeente Geraardsbergen anderzijds werd wel werk gemaakt van dit ‘detail’. Daar heeft men dus wel ingezien wat de waarde van goed leesbare huisnummers is.

 

Toelichting:

 

Waar de meerderheidspartijen misschien vooral naar aanleiding van verkiezingen op pad gaan, doen wij dat regelmatig. Daarbij valt ons ook op dat het in Ninove bij vele huizen zoeken is naar een huisnummer. Soms zijn ze zo kunstig gemaakt dat ze niet direct opvallen, soms zijn ze onleesbaar geworden, onvindbaar of zelfs onbestaande. Het lijkt misschien een detail en een postbode zal wel snel weten wie waar woont, maar voor wie maar één poging en beperkte tijd heeft om de betreffende woning te zoeken, is het alles behalve een detail. Voor hen is het een wereld van verschil. Mogelijk een verschil van leven of dood.

En toch is dit in Ninove dus nog altijd geen prioriteit. De controle op de aanwezigheid van leesbare huisnummers is zelfs niet opgenomen in het takenpakket voor de wijkagent. Nochtans staat het ontbreken van een huisnummer in het Ninoofse GAS reglement… Maar dat is dus duidelijk dode letter.

 

Vragen:

 

-       Wat heeft de meerderheid m.b.t. dit probleem al ondernomen deze legislatuur?

 

-       Is men van plan hier alsnog werk van te maken en zoja, hoe?

 

-       Is de meerderheid bereid hier ook een termijn op te kleven zodat dit probleem opgelost raakt zoals in buurgemeente Geraardsbergen?

 

Motie:

 

De gemeenteraad vraagt het CBS om een met hoogdringendheid een beleid uit te werken met als doel dat elke woning op Ninoofs grondgebied is voorzien van een, vanaf de openbare weg, duidelijk leesbaar en al dan niet uniform huisnummer.


Contact informatie