GR20141127 AP6. Interpellatie van raadslid Marc Plancke aan mevrouw Katie Coppens, schepen van begraafplaatsen over de naaldbomen op het kerkhof te Meerbeke

Volgende motivering wordt door de heer Marc Plancke in zijn interpellatie vermeld:

 

"Motivatie :

 

Laatst bezocht ik het kerkhof te Meerbeke en mij viel meteen op dat dit een verzorgd kerkhof is geworden. Aan de reacties van vele mensen te horen ben ik niet de enige die er zo over denkt. De mensen zijn zeer tevreden over deze verbetering.

 

Echter, achteraan dit kerkhof bevinden zich nog een achttal naaldbomen die voor heel wat groenafval zorgen. De gevallen naalden liggen her en der verspreid op wandelpaden en vooral op grafzerken.

Deze worden verwijdert door nabestaanden maar enkele dagen later ligt het er terug vol. Zo ook met de periode van Allerheiligen. De grafzerken werden opgekuist, alles werd proper gemaakt en met Allerheiligen zelf zijn deze terug vuil en liggen vol met groenafval wat zeer te betreuren valt.

 

Nabestaanden van overledenen die zich in dit probleemgebied bevinden zijn hier alles behalve tevreden over en klagen dat dit een eindeloos probleem is, dat zij het jammer vinden dat telkens zij het graf bezoeken deze steeds bedolven ligt onder het groenafval.

Foto's betreffende dit probleem vind u onderaan als bijlage.

 

Mijn vraag aan u is de volgende:

-          Zou het mogelijk zijn deze laatste naaldbomen ook te vervangen door struiken of dergelijke die voor heel wat minder groenafval zorgen zodat de rustplaatsen van onze nabestaanden er niet steeds onverzorgd bijliggen."