Fietspunt Ninove

Fietspunt is een samenwerking tussen de stad, NMBS en Groep INTRO om mensen aan het werk te helpen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Fietsers kunnen in het Fietspunt terecht voor kleine herstellingen volgens het 'thuiskomprincipe'. De medewerkers houden ook de parkings, voetpaden en fietsenstallingen aan de spoorweg netjes en onderhouden en herstellen de Blue-bikes.

Thuiskomprincipe

Het Fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het Fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het Fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

Waar?

Het Fietspunt vind je aan de NMBS-parking aan de Astridlaan in Ninove.

Openingsuren

Fietspunt Ninove is geopend op maandag, woensdag en vrijdag, telkens van 6.30 uur tot 10.30 uur en van 15 uur tot 18.30 uur.

Meer info?

Tel. 0473 94 39 14, fietspunt.ninove@groepintro.bewww.groepintro.be.


Contact informatie