Fietspunt Ninove

Fietsers kunnen in het Fietspunt terecht voor kleine herstellingen volgens het 'thuiskomprincipe'. De medewerkers houden voorts toezicht op de fietsenstallingen en houden ze netjes. Vzw Groep INTRO baat het fietspunt uit en werkt in nauwe samenwerking met de strad verschillende activiteiten op het vlak van fietsdienstverlening.

Thuiskomprincipe

Het fietspunt heeft als doel het fietsgebruik te stimuleren door een goede dienstverlening aan te bieden. Het voorthelpen van gestrande fietsers hoort daar uiteraard bij. Dat wil echter niet zeggen dat zomaar elke herstelling uitgevoerd wordt. Om een duidelijke afbakening te maken, werkt het fietspunt volgens het zogenaamde 'thuiskomprincipe'.

Het thuiskomprincipe bepaalt wie gebruik kan maken van de dienstverlening en welke herstellingen onder die dienstverlening vallen. De hersteldienst is een service om gestrande fietsers voort te helpen, zodat ze toch veilig en reglementair thuis kunnen komen met de fiets. Het gaat dus vooral om kleine herstellingen zoals het plakken van een band, het herstellen van een licht of ketting,... Voor grote herstellingen verwijzen de medewerkers van het fietspunt door naar de traditionele fietsenmaker.

Waar

Het fietspunt vind je aan het station van Ninove, Stationsstraat 64, 0473 94 39 14, fietspunt.ninove@groepintro.be,   www.groepintro.be

Openingsuren

Fietspunt Ninove is geopend op maandag, woensdag en vrijdag, telkens van 6u30 tot 10u30 en van 15u00 tot 18u30.