Fietsnietjes vinden niet 100, maar 160 gebruikers!

In kader van Ninove fietsstad, rolde Ninove een plan uit om 100 extra fietsparkeerplaatsen te creëren in de vorm van 50 fietsnietjes. In december vroegen we de burger naar goede locaties waar deze fietsnietjes het best tot hun recht zouden komen. De stem van de burger heeft geloond, want de stad voorziet op basis van deze participatie, niet 50 maar 80 fietsnietjes om over het grondgebied van Ninove te verdelen. 

Een greep uit de resultaten:

  • 42 mensen bezorgden ons via dit platform 36 originele locaties.
  • 31 van de 36 voorstellen voeren we effectief uit, 1 is nog in onderzoek. En we doen meer: we zorgen niet alleen voor een groter aantal fietsnietjes per plaats dan oorspronkelijk voorzien (meestal 4 in plaats van 2 ), we gaan ook in op de vraag om in de kern van alle deelgemeentes fietsnietjes te plaatsen. Zo zullen in elke deelgemeente binnenkort minstens 4 fietsnietjes prijken.
  • In Appelterre en Aspelare werkt de stad ook samen met De Lijn om overdekte stallingen te voorzien in het verlengde van de bushokjes. De Lijn zorgt voor de uitvoering in dezelfde setting als de bushokjes, de stad betaalt een bijdrage.
  • 4 van de ingediende voorstellen kunnen niet uitgevoerd worden omdat ze niet passen binnen vastgelegde randvoorwaarden.

Alle details over waar, vind je op mijn.ninove.be

Het vervolg:

Als alles volgens planning verloopt, kunnen we in mei de bestelling plaatsen en met de leverancier een uitvoeringsdatum overeenkomen. Bedoeling is om voor de zomer te starten.


Contact

Activiteiten zoeken