Erfgoeddag 2021

oud café In de grote ezelBa Poepelau! Een wandeling langsheen oude en vervlogen cafés van Ninove

In 2020 zouden we 20 jaar Erfgoeddag vieren. Met een feesteditie en een intrigerend thema ‘De nacht’. We zagen het groots: een wandeling ‘by night’ langs oude elektriciteitscentrales, een bezoek aan wie in het donker op pad is om zijn of haar boterham te verdienen, een ommetje langs de oudste cinema van het land, een 3D-projectie van het nachtleven in de verdwenen norbertijnenabdij. En oja, we zouden ook nog een verzameling foto’s van oude cafés tonen. Want cafés, die zijn toch ook – deels - het decor voor ‘de nacht’ of wat het daglicht niet hoort te zien.

Maar het werd dus niks – je weet wel waarom.

Een jaar later zouden we het nog eens opnieuw proberen, dat uitgewerkte programma nog eens opnieuw aanbieden. Maar het is nog altijd niks. Alleen die cafés, ja: daar viel misschien nog iets mee te verzinnen in tijden van corona met verboden evenementen, bubbels van vier en ... gesloten cafés. En dus presenteren wij je in het kader van Erfgoeddag 2021 ‘Poepelau!’, een wandeling langsheen oude en vervlogen cafés van Ninove.

We nodigen je uit om coronaveilig en lekker gebubbeld op zoek te gaan naar de verdwenen cafés van Ninove-centrum. Paul De Meulemeester dook voor ons in zijn digitale doos met foto’s van verdwenen cafés. Een 40-tal ervan kan je al wandelend, strompelend en uitkijkend naar betere tijden ontdekken in de straten van ons stadscentrum, en dit tot 31 mei.

In deze brochure (ook beschikbaar in de bib) stellen we ze je kort voor en kom je te weten waar je de oude foto's vindt. Maar je ontdekt hier ook nog enkele mooie plaatjes die niet in de straten van Ninove te bewonderen zijn. Zoals enkele iconische plekken in onze deelgemeenten... 

Heb je zelf leuke anekdotes over woeste uitspattingen aan volle togen? Deel ze met ons en mail naar ninovecafees@gmail.com


Contact informatie

 • Cultuur (dienst)

  oud stadhuis

  Oudstrijdersplein 6
  9400 Ninove

  Openingsuren

  • Vandaag open van 09:00 tot 12:00 (na afspraak), van 14:00 tot 17:00 (na afspraak)
  • Morgen open van 09:00 tot 12:00 (na afspraak), van 16:00 tot 19:45 (na afspraak)
  Alle informatie